szakacsreceptek.hu

Diós szelet

     

Kitűnő diós szeletek, leöntve tojássárgája öntettel.

Főzőcske

Adag

70

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Dió, darált280gramm
Porcukor530gramm
Rétesliszt200gramm
Tojásfehérje8darab
Tojássárgája8darab
Vaj280gramm
Vaníliás puding -por1evőkanál

1. 

porcukor 280 g  vaj 280 g  tojásfehérje 8 db

Összekeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot készítünk.

2. 

dió, darált 280 g  rétesliszt 200 g  vaníliás puding -por 1 EK

A vajas masszához óvatosan diót, lisztet, és vanília pudingport keverünk, ez által sűrűbb tészta jön létre.

3. 

A tésztát egy zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki, majd 180°C , 20-25 percig sütjük.

4. Öntet

tojássárgája 8 db  porcukor 250 g

A tojássárgáját cukorral, habosra keverjük és rákenjük a még forró süteményre.

Öntet

5. 

Miután a máz kemény lett szeletelhetjük, a kést a szeletelés előtt forró vízbe mártjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés