Diós szelet

Kitűnő diós szeletek, leöntve tojássárgája öntettel.
recept,recept fotó,tojássárgája,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
70
Adag tömege
25 g
Adag energiatartalma
106 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 280 1888 | gramm kcal | |
porcukor | 530 2057 | gramm kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 8 456 | darab kcal | |
vaj | 280 2056 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 1 54 | evőkanál kcal |
Recept
1.
porcukor 280 gramm • vaj 280 gramm • tojásfehérje 8 darab
Összekeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot készítünk.

2.
dió, darált 280 gramm • rétesliszt 200 gramm • vaníliás puding -por 1 evőkanál
A vajas masszához óvatosan diót, lisztet, és vanília pudingport keverünk, ez által sűrűbb tészta jön létre.

3.
A tésztát egy zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki, majd 180°C , 20-25 percig sütjük.

4. Öntet
tojássárgája 8 darab • porcukor 250 gramm
A tojássárgáját cukorral, habosra keverjük és rákenjük a még forró süteményre.

5.
Miután a máz kemény lett szeletelhetjük, a kést a szeletelés előtt forró vízbe mártjuk.

Jó étvágyat!