szakacsreceptek.hu

Diós szelet

    

Kitűnő diós szeletek, leöntve tojássárgája öntettel.

Főzőcske

Adag

70

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált280gramm
porcukor530gramm
rétesliszt200gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaj280gramm
vaníliás puding -por1evőkanál

1. 

porcukor 280 gramm  vaj 280 gramm  tojásfehérje 8 darab

Összekeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot készítünk.

2. 

dió, darált 280 gramm  rétesliszt 200 gramm  vaníliás puding -por 1 evőkanál

A vajas masszához óvatosan diót, lisztet, és vanília pudingport keverünk, ez által sűrűbb tészta jön létre.

3. 

A tésztát egy zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki, majd 180°C , 20-25 percig sütjük.

4. Öntet

tojássárgája 8 darab  porcukor 250 gramm

A tojássárgáját cukorral, habosra keverjük és rákenjük a még forró süteményre.

Öntet

5. 

Miután a máz kemény lett szeletelhetjük, a kést a szeletelés előtt forró vízbe mártjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés