Diós szelet
Kitűnő diós szeletek, leöntve tojássárgája öntettel.
recept,recept fotó,tojássárgája,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 280 | gramm | |
porcukor | 530 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
vaj | 280 | gramm | |
vaníliás puding -por | 1 | evőkanál |
Recept
1.
porcukor 280 gramm • vaj 280 gramm • tojásfehérje 8 darab
Összekeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot készítünk.
2.
dió, darált 280 gramm • rétesliszt 200 gramm • vaníliás puding -por 1 evőkanál
A vajas masszához óvatosan diót, lisztet, és vanília pudingport keverünk, ez által sűrűbb tészta jön létre.
3.
A tésztát egy zsiradékkal megkent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki, majd 180°C , 20-25 percig sütjük.
4. Öntet
tojássárgája 8 darab • porcukor 250 gramm
A tojássárgáját cukorral, habosra keverjük és rákenjük a még forró süteményre.
5.
Miután a máz kemény lett szeletelhetjük, a kést a szeletelés előtt forró vízbe mártjuk.
Jó étvágyat!