szakacsreceptek.hu

Karácsonyfácskák

    

Finom, lágy, ízletes ünnepi sütemény.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

tyúk tojás 2 darab

A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk és a sárgáját kivesszük.

2. 

finomliszt 200 gramm  porcukor 70 gramm  vaj 125 gramm

A lisztet vajjal összekeverjük.

3. 

tojássárgája 1 darab  szódabikarbóna ¼ teáskanál

Hozzáadunk két megfőtt tojássárgát, egy nyers tojássárgát és egy csipetnyi szódabikarbónát.

4. 

Kidolgozzuk a tésztát.

5. 

Élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

6. 

finomliszt

Egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a tésztát 4 - 5 mm. Hogy ne ragadjon a tésztát is meghintjük lisztel. Egy karácsonyfa formával fácskákat szaggatunk ki belőle...

7. 

...és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el.

8. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

málna dzsem

A megsült fácskát egyik felét megkenjük lekvárral, azt az oldalát amelyek a sütőlapon voltak .

10. 

csokoládé

A másik felét csokoládéval ...

11. 

cukrász díszítések- színes

...és cukrász dísszel díszítjük.

12. 

A fácskákat összeragasztjuk és legalább egy napig hűvös helyre helyezzük el.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés