Karácsonyfácskák

Finom, lágy, ízletes ünnepi sütemény.
recept,recept fotó,tojássárgája,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
cukrász díszítések- színes | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
málna dzsem | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 70 272 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept


3.
tojássárgája 1 darab • szódabikarbóna ¼ teáskanál
Hozzáadunk két megfőtt tojássárgát, egy nyers tojássárgát és egy csipetnyi szódabikarbónát.

4.
Kidolgozzuk a tésztát.

5.
Élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

6.
Egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a tésztát 4 - 5 mm. Hogy ne ragadjon a tésztát is meghintjük lisztel. Egy karácsonyfa formával fácskákat szaggatunk ki belőle...

7.
...és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el.

8.
8 percig 180°C fokon sütjük.

9.
A megsült fácskát egyik felét megkenjük lekvárral, azt az oldalát amelyek a sütőlapon voltak .



12.
A fácskákat összeragasztjuk és legalább egy napig hűvös helyre helyezzük el.

Jó étvágyat!