RECEPTEK

Karácsonyi tejfölös karikák

Karácsonyi tejfölös karikák

Finom karácsonyi sütemény.

recept,recept fotó,tejföl (14-18%),Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió-
finomliszt220gramm
finomliszt-
főzőcsokoládé60
gyümölcsös jam-
habtejszín (30-33%)4evőkanál
nádcukor-
porcukor60gramm
tejföl (14-18%)140gramm
tojásfehérje1darab
tojássárgája1darab
vaj120gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 220 gramm  porcukor 60 gramm  vaj 120 gramm  tejföl (14-18%) 140 gramm  tojássárgája 1 darab

Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, felvágott vajat, tejfölt és a tojássárgáját.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát, amely puha és nem ragad.

3. 

A tésztát élelmiszerfóliába csomagoljuk és egy napig a hűtőben pihentetjük.

4. 

finomliszt

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk.

5. 

Majd kétféle karikát vágunk ki (kb 4 cm átmérő).

6. 

A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük. A karikák sütéskor feldagadnak.

7. 

tojásfehérje 1 darab  nádcukor

A karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével és megszórjuk cukorral.

8. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

gyümölcsös jam

A kihűlt karikákat megkenjük dzsemmel.

10. 

főzőcsokoládé 60  habtejszín (30-33%) 4 evőkanál

A karikákat belemártjuk tejszínben olvasztott csokoládéba...

11. 

dió

...majd az őrölt dióba.

12. 

A karikákat ráhelyezzük a lekvárral megkent alapokra, majd a süteményt hűvös helyen néhány órán át pihentetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit