szakacsreceptek.hu

Karácsonyi tejfölös karikák

     

Finom karácsonyi sütemény.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

finomliszt 220 g  porcukor 60 g  vaj 120 g  tejföl (14-18%) 140 g  tojássárgája 1 db

Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, felvágott vajat, tejfölt és a tojássárgáját.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát, amely puha és nem ragad.

3. 

A tésztát élelmiszerfóliába csomagoljuk és egy napig a hűtőben pihentetjük.

4. 

finomliszt

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk.

5. 

Majd kétféle karikát vágunk ki (kb 4 cm átmérő).

6. 

A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük. A karikák sütéskor feldagadnak.

7. 

tojásfehérje 1 db  nádcukor

A karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével és megszórjuk cukorral.

8. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

gyümölcsös jam

A kihűlt karikákat megkenjük dzsemmel.

10. 

főzőcsokoládé 60  habtejszín (30-33%) 4 EK

A karikákat belemártjuk tejszínben olvasztott csokoládéba...

11. 

dió

...majd az őrölt dióba.

12. 

A karikákat ráhelyezzük a lekvárral megkent alapokra, majd a süteményt hűvös helyen néhány órán át pihentetjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés