Karácsonyi tejfölös karikák
Finom karácsonyi sütemény.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
finomliszt | 220 | gramm | |
finomliszt | - | ||
főzőcsokoládé | 60 | ||
gyümölcsös jam | - | ||
habtejszín (30-33%) | 4 | evőkanál | |
nádcukor | - | ||
porcukor | 60 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 140 | gramm | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 120 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 220 gramm • porcukor 60 gramm • vaj 120 gramm • tejföl (14-18%) 140 gramm • tojássárgája 1 darab
Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, felvágott vajat, tejfölt és a tojássárgáját.

2.
Kidolgozzuk a tésztát, amely puha és nem ragad.

3.
A tésztát élelmiszerfóliába csomagoljuk és egy napig a hűtőben pihentetjük.


5.
Majd kétféle karikát vágunk ki (kb 4 cm átmérő).

6.
A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük. A karikák sütéskor feldagadnak.

7.
tojásfehérje 1 darab • nádcukor
A karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével és megszórjuk cukorral.

8.
12 percig 180°C fokon sütjük.


10.
főzőcsokoládé 60 • habtejszín (30-33%) 4 evőkanál
A karikákat belemártjuk tejszínben olvasztott csokoládéba...


12.
A karikákat ráhelyezzük a lekvárral megkent alapokra, majd a süteményt hűvös helyen néhány órán át pihentetjük.

Jó étvágyat!