Indiai kardamomos keksz

Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.
recept,recept fotó,őrölt kardamon,édes mandulavelő,Aprósütemény,Indiai receptek,Karácsony,Vegetáriánus receptek
Aprósütemény
Indiai receptek
kategóriak
Aprósütemény › Indiai receptek › Karácsony › Vegetáriánus receptek › Ázsiai konyha › Karácsonyi kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 25 91 | gramm kcal | |
csicseriborsóliszt | 25 ?? | gramm kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
nádcukor | 75 297 | gramm kcal | |
szerencsendió, őrölt | ½ ?? | teáskanál kcal | |
szódabikarbóna | ½ ?? | teáskanál kcal | |
teljes kiőrlésű liszt | 100 ?? | gramm kcal | |
vaj | 160 1175 | gramm kcal | |
édes mandulavelő | 0 ?? | kcal | |
őrölt kardamon | 1 19 | teáskanál kcal |
Recept
1.
finomliszt 150 gramm • teljes kiőrlésű liszt 100 gramm • csicseriborsóliszt 25 gramm • búzadara 25 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • nádcukor 75 gramm • őrölt kardamon 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt ½ teáskanál • vaj 160 gramm
Egy tálba lisztet, szódabikarbónát, cukrot és kardamomfűszert rakunk, hozzáadjuk a puha vajat.

2.
Tésztát dolgozunk ki belőle majd egy fél órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.

3.
Majd a tésztát újra kidolgozzuk é golyó formákat készítünk belőle. A golyók közepére egy szem mandulát vagy pisztáciát helyezzünk el.

4.
180° sütjük15 percig. Miután megsült hagyjuk alaposan kihűlni a kekszeket. Lezárt dobozban tárolhatjuk.

Jó étvágyat!