szakacsreceptek.hu

Indiai kardamomos keksz

Indiai kardamomos keksz

    

Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.

recept,recept fotó,őrölt kardamon,édes mandulavelő,Aprósütemény,Indiai receptek,Karácsony,Vegetáriánus receptek

Aprósütemény

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

Recept

1. 

finomliszt 150 gramm  teljes kiőrlésű liszt 100 gramm  csicseriborsóliszt 25 gramm  búzadara 25 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  nádcukor 75 gramm  őrölt kardamon 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ½ teáskanál  vaj 160 gramm

Egy tálba lisztet, szódabikarbónát, cukrot és kardamomfűszert rakunk, hozzáadjuk a puha vajat.

2. 

Tésztát dolgozunk ki belőle majd egy fél órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.

3. 

édes mandulavelő

Majd a tésztát újra kidolgozzuk é golyó formákat készítünk belőle. A golyók közepére egy szem mandulát vagy pisztáciát helyezzünk el.

4. 

180° sütjük15 percig. Miután megsült hagyjuk alaposan kihűlni a kekszeket. Lezárt dobozban tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés