szakacsreceptek.hu

Indiai kardamomos keksz

    

Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

finomliszt 150 gramm  teljes kiőrlésű liszt 100 gramm  csicseriborsóliszt 25 gramm  búzadara 25 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  nádcukor 75 gramm  őrölt kardamon 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ½ teáskanál  vaj 160 gramm

Egy tálba lisztet, szódabikarbónát, cukrot és kardamomfűszert rakunk, hozzáadjuk a puha vajat.

2. 

Tésztát dolgozunk ki belőle majd egy fél órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.

3. 

édes mandulavelő

Majd a tésztát újra kidolgozzuk é golyó formákat készítünk belőle. A golyók közepére egy szem mandulát vagy pisztáciát helyezzünk el.

4. 

180° sütjük15 percig. Miután megsült hagyjuk alaposan kihűlni a kekszeket. Lezárt dobozban tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés