Indiai kardamomos keksz
Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.
recept,recept fotó,őrölt kardamon,édes mandulavelő,Aprósütemény,Indiai receptek,Karácsony,Vegetáriánus receptek
Aprósütemény
Indiai receptek
kategóriak
Aprósütemény Indiai receptek Karácsony Vegetáriánus receptek Ázsiai konyha Karácsonyi kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 25 | gramm | |
csicseriborsóliszt | 25 | gramm | |
finomliszt | 150 | gramm | |
nádcukor | 75 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | ½ | teáskanál | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | 100 | gramm | |
vaj | 160 | gramm | |
édes mandulavelő | - | ||
őrölt kardamon | 1 | teáskanál |
Recept
1.
finomliszt 150 gramm • teljes kiőrlésű liszt 100 gramm • csicseriborsóliszt 25 gramm • búzadara 25 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • nádcukor 75 gramm • őrölt kardamon 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt ½ teáskanál • vaj 160 gramm
Egy tálba lisztet, szódabikarbónát, cukrot és kardamomfűszert rakunk, hozzáadjuk a puha vajat.
2.
Tésztát dolgozunk ki belőle majd egy fél órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.
3.
Majd a tésztát újra kidolgozzuk é golyó formákat készítünk belőle. A golyók közepére egy szem mandulát vagy pisztáciát helyezzünk el.
4.
180° sütjük15 percig. Miután megsült hagyjuk alaposan kihűlni a kekszeket. Lezárt dobozban tárolhatjuk.
Jó étvágyat!