szakacsreceptek.hu

Mogyorós granola

Keverje össze joghurttal, és kész a fantasztikusan finom laktató reggeli, amely tele van rostokkal, és antioxidánsokkal.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Búzacsíra20gramm
Dió70gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Nádcukor70gramm
Szezámmag30gramm
Szárított áfonya100gramm
g
Zabpehely150gramm
Édes mandulavelő70gramm

1. 

zabpehely 150 g  dió 70 g  édes mandulavelő 70 g

Közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt, majd aranybarnára pirítjuk a zabpelyhet, vastagra vágott diót, és mandulát. Körülbelül 5 percig pirítjuk, amíg szépen minden nem változtatja meg a színét.

2. 

szezámmag 30 g

Hozzáadjuk a szezám magokat, és további 5 percig pirítjuk.

3. 

búzacsíra 20 g

A diók, és zabpehely pirulása közben egy másik serpenyőben búzacsírákat pirítunk.

4. 

nádcukor 70 g 

A diós masszához hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, és a pirított búzacsírákat. Kevergetjük körülbelül 2 percig, amíg a cukor el nem olvad.

5. 

szárított áfonya 100 g  fahéj, őrölt 1 TK

A legvégén hozzáadjuk a fahéjat, és az áfonyát. Az így elkészített granolát vagy azonnal joghurttal, esetleg tejjel tálaljuk, illetve légmentesen elzárt edényben tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés