szakacsreceptek.hu

Mogyorós granola

    

Keverje össze joghurttal, és kész a fantasztikusan finom laktató reggeli, amely tele van rostokkal, és antioxidánsokkal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
búzacsíra20gramm
dió70gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
nádcukor70gramm
szezámmag30gramm
szárított áfonya100gramm
-
zabpehely150gramm
édes mandulavelő70gramm

1. 

zabpehely 150 gramm  dió 70 gramm  édes mandulavelő 70 gramm

Közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt, majd aranybarnára pirítjuk a zabpelyhet, vastagra vágott diót, és mandulát. Körülbelül 5 percig pirítjuk, amíg szépen minden nem változtatja meg a színét.

2. 

szezámmag 30 gramm

Hozzáadjuk a szezám magokat, és további 5 percig pirítjuk.

3. 

búzacsíra 20 gramm

A diók, és zabpehely pirulása közben egy másik serpenyőben búzacsírákat pirítunk.

4. 

nádcukor 70 gramm 

A diós masszához hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, és a pirított búzacsírákat. Kevergetjük körülbelül 2 percig, amíg a cukor el nem olvad.

5. 

szárított áfonya 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A legvégén hozzáadjuk a fahéjat, és az áfonyát. Az így elkészített granolát vagy azonnal joghurttal, esetleg tejjel tálaljuk, illetve légmentesen elzárt edényben tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés