Mogyorós granola
Keverje össze joghurttal, és kész a fantasztikusan finom laktató reggeli, amely tele van rostokkal, és antioxidánsokkal.
recept,recept fotó,zabpehely,dió,édes mandulavelő,szezámmag,Egészséges reggeli,Laktózmentes
Egészséges reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
búzacsíra | 20 | gramm | |
dió | 70 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 70 | gramm | |
szezámmag | 30 | gramm | |
szárított áfonya | 100 | gramm | |
só | - | ||
zabpehely | 150 | gramm | |
édes mandulavelő | 70 | gramm |
Recept
1.
zabpehely 150 gramm • dió 70 gramm • édes mandulavelő 70 gramm
Közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt, majd aranybarnára pirítjuk a zabpelyhet, vastagra vágott diót, és mandulát. Körülbelül 5 percig pirítjuk, amíg szépen minden nem változtatja meg a színét.
3.
búzacsíra 20 gramm
A diók, és zabpehely pirulása közben egy másik serpenyőben búzacsírákat pirítunk.
4.
A diós masszához hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, és a pirított búzacsírákat. Kevergetjük körülbelül 2 percig, amíg a cukor el nem olvad.
5.
szárított áfonya 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A legvégén hozzáadjuk a fahéjat, és az áfonyát. Az így elkészített granolát vagy azonnal joghurttal, esetleg tejjel tálaljuk, illetve légmentesen elzárt edényben tárolhatjuk.
Jó étvágyat!