RECEPTEK

Mogyorós granola

Mogyorós granola

Keverje össze joghurttal, és kész a fantasztikusan finom laktató reggeli, amely tele van rostokkal, és antioxidánsokkal.

recept,recept fotó,zabpehely,dió,édes mandulavelő,szezámmag,Egészséges reggeli,Laktózmentes

Egészséges reggeli

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

búzacsíra20gramm
dió70gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
nádcukor70gramm
szezámmag30gramm
szárított áfonya100gramm
-
zabpehely150gramm
édes mandulavelő70gramm

 

Recept

1. 

zabpehely 150 gramm  dió 70 gramm  édes mandulavelő 70 gramm

Közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt, majd aranybarnára pirítjuk a zabpelyhet, vastagra vágott diót, és mandulát. Körülbelül 5 percig pirítjuk, amíg szépen minden nem változtatja meg a színét.

2. 

szezámmag 30 gramm

Hozzáadjuk a szezám magokat, és további 5 percig pirítjuk.

3. 

búzacsíra 20 gramm

A diók, és zabpehely pirulása közben egy másik serpenyőben búzacsírákat pirítunk.

4. 

nádcukor 70 gramm 

A diós masszához hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, és a pirított búzacsírákat. Kevergetjük körülbelül 2 percig, amíg a cukor el nem olvad.

5. 

szárított áfonya 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A legvégén hozzáadjuk a fahéjat, és az áfonyát. Az így elkészített granolát vagy azonnal joghurttal, esetleg tejjel tálaljuk, illetve légmentesen elzárt edényben tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit