RECEPTEK

Zöldséges lepény dióval

Zöldséges lepény dióval

Lágy, zöldséges-diós lepények, amelyek minden igazi ínyencnek ízlik majd.

recept,recept fotó,cukkini,burgonya,dió,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya500gramm
cukkini450gramm
dió50gramm
fehér bors, őrölt½teáskanál
finomliszt50gramm
napraforgó olaj-
répa150gramm
1teáskanál
tyúk tojás4darab

 

Recept

1. 

répa 150 gramm  cukkini 450 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük egy mélyebb tálba. A cukkinit meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és szintén vastagan lereszeljük.

2. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát meghámozzuk és lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 4 darab   1 teáskanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

A burgonyát hozzáadjuk a zöldségekhez a tálba. Hozzáadjuk a tojást, sót és a fehér borsot. Összekeverjük.

4. 

dió 50 gramm  finomliszt 50 gramm

Végül belekeverjük az apróra vágott diót és egy kis lisztet.

5. 

napraforgó olaj

A masszából lepényeket sütünk, mindkét oldalát forró olajban.

6. 

A kész lepényeket konyhai papírtörlőkre helyezzük, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés