szakacsreceptek.hu

Zöldséges lepény dióval

Zöldséges lepény dióval

    

Lágy, zöldséges-diós lepények, amelyek minden igazi ínyencnek ízlik majd.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

répa 150 gramm  cukkini 450 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük egy mélyebb tálba. A cukkinit meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és szintén vastagan lereszeljük.

2. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát meghámozzuk és lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 4 darab   1 teáskanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

A burgonyát hozzáadjuk a zöldségekhez a tálba. Hozzáadjuk a tojást, sót és a fehér borsot. Összekeverjük.

4. 

dió 50 gramm  finomliszt 50 gramm

Végül belekeverjük az apróra vágott diót és egy kis lisztet.

5. 

napraforgó olaj

A masszából lepényeket sütünk, mindkét oldalát forró olajban.

6. 

A kész lepényeket konyhai papírtörlőkre helyezzük, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
cukkini450gramm
dió50gramm
fehér bors, őrölt½teáskanál
finomliszt50gramm
napraforgó olaj-
répa150gramm
1teáskanál
tyúk tojás4darab

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés