Könnyű vacsora nem csak vegetáriánusoknak. Friss metélőhagymával sózva tálaljuk. Az étel édesen is fogyasztható, hiszen kezdetben enyhén édes a hagyma mennyiségétől. Csak adjunk hozzá egy kis cukrot és fahéjat.
recept,recept fotó,hagyma,cukkini,tészta- Penne Rigate,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
közepes
1.
hagyma 400 gramm • olivaolaj 20 milliliter
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és olajon aranysárgára sütjük (kb. 8 perc).
3.
tészta- Penne Rigate 400 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só ½ teáskanál
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és olajjal összekeverjük.
4.
só ¼ teáskanál
A hagymához adjuk a cukkinit, átkeverjük, picit sózzuk, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
5.
A zöldségeket összekeverjük a tésztával és már tálalhatjuk is.
6. Ha édesen szeretnénk
Csak adjunk hozzá egy kis cukrot és fahéjat.
Jó étvágyat!