Zöldséges karalábé-cukkinis lepény
Remek lepény, amelyet külön is fogyaszthatunk tejföllel vagy tartármártással. Húsételek mellé köretként is jó választás.
recept,recept fotó,hagyma,cukkini,karalábé,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Laktózmentes Szezonális receptek Szezon- Karalábé Szezon - Cukkini Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 300 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
kukoricaliszt | 20 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 80 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
étolaj | - |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • cukkini 300 gramm • karalábé 250 gramm
Hámozzuk meg a hagymát és a karalábét. A cukkininek levágjuk a végét. A zöldségeket megmossuk.
2.
só 1 teáskanál
A hagymát és a cukkinit durvára lereszeljük, sózzuk, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.
3.
Hozzáadjuk a finomra reszelt karalábét,...
4.
tyúk tojás 2 darab • teljes kiőrlésű tönköly liszt 80 gramm
... tojást és a tönkölylisztet. Összekeverjük...
5.
kukoricaliszt 20 gramm
... és hozzá szórjuk a kukoricalisztet. Ismét keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig.
6.
A tésztából lepényeket készítünk, amelyeket egy kanállal forró olajba teszünk. Minden lepényhez körülbelül 1,5 evőkanál tészta kell. Sütjük egy oldaláról...
7.
...és a másik oldaláról is.
8.
A lepényeket kiszedés után konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.
Jó étvágyat!