Zöldséges karalábé-cukkinis lepény
Remek lepény, amelyet külön is fogyaszthatunk tejföllel vagy tartármártással. Húsételek mellé köretként is jó választás.
recept,recept fotó,hagyma,cukkini,karalábé,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezon - Cukkini › Szezon - Hagyma › Szezon- Karalábé ›
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 300 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
kukoricaliszt | 20 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 80 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
étolaj | - |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • cukkini 300 gramm • karalábé 250 gramm
Hámozzuk meg a hagymát és a karalábét. A cukkininek levágjuk a végét. A zöldségeket megmossuk.
2.
só 1 teáskanál
A hagymát és a cukkinit durvára lereszeljük, sózzuk, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.
3.
Hozzáadjuk a finomra reszelt karalábét,...
4.
tyúk tojás 2 darab • teljes kiőrlésű tönköly liszt 80 gramm
... tojást és a tönkölylisztet. Összekeverjük...
5.
kukoricaliszt 20 gramm
... és hozzá szórjuk a kukoricalisztet. Ismét keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig.
6.
A tésztából lepényeket készítünk, amelyeket egy kanállal forró olajba teszünk. Minden lepényhez körülbelül 1,5 evőkanál tészta kell. Sütjük egy oldaláról...
7.
...és a másik oldaláról is.
8.
A lepényeket kiszedés után konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.
Jó étvágyat!