Zöldséges karalábé-cukkinis lepény

Remek lepény, amelyet külön is fogyaszthatunk tejföllel vagy tartármártással. Húsételek mellé köretként is jó választás.
recept,recept fotó,hagyma,cukkini,karalábé,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Cukkini › Szezon- Karalábé › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 300 54 | gramm kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
karalábé | 250 73 | gramm kcal | |
kukoricaliszt | 20 71 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 80 272 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
étolaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • cukkini 300 gramm • karalábé 250 gramm
Hámozzuk meg a hagymát és a karalábét. A cukkininek levágjuk a végét. A zöldségeket megmossuk.

2.
só 1 teáskanál
A hagymát és a cukkinit durvára lereszeljük, sózzuk, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.

3.
Hozzáadjuk a finomra reszelt karalábét,...

4.
tyúk tojás 2 darab • teljes kiőrlésű tönköly liszt 80 gramm
... tojást és a tönkölylisztet. Összekeverjük...

5.
kukoricaliszt 20 gramm
... és hozzá szórjuk a kukoricalisztet. Ismét keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig.

6.
A tésztából lepényeket készítünk, amelyeket egy kanállal forró olajba teszünk. Minden lepényhez körülbelül 1,5 evőkanál tészta kell. Sütjük egy oldaláról...

7.
...és a másik oldaláról is.

8.
A lepényeket kiszedés után konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!