RECEPTEK

Zöldséges karalábé-cukkinis lepény

Zöldséges karalábé-cukkinis lepény

Remek lepény, amelyet külön is fogyaszthatunk tejföllel vagy tartármártással. Húsételek mellé köretként is jó választás.

recept,recept fotó,hagyma,cukkini,karalábé,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukkini300gramm
hagyma80gramm
karalábé250gramm
kukoricaliszt20gramm
1teáskanál
teljes kiőrlésű tönköly liszt80gramm
tyúk tojás2darab
étolaj-

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  cukkini 300 gramm  karalábé 250 gramm

Hámozzuk meg a hagymát és a karalábét. A cukkininek levágjuk a végét. A zöldségeket megmossuk.

2. 

 1 teáskanál

A hagymát és a cukkinit durvára lereszeljük, sózzuk, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.

3. 

Hozzáadjuk a finomra reszelt karalábét,...

4. 

tyúk tojás 2 darab  teljes kiőrlésű tönköly liszt 80 gramm

... tojást és a tönkölylisztet. Összekeverjük...

5. 

kukoricaliszt 20 gramm

... és hozzá szórjuk a kukoricalisztet. Ismét keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig.

6. 

étolaj

A tésztából lepényeket készítünk, amelyeket egy kanállal forró olajba teszünk. Minden lepényhez körülbelül 1,5 evőkanál tészta kell. Sütjük egy oldaláról...

7. 

...és a másik oldaláról is.

8. 

A lepényeket kiszedés után konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit