szakacsreceptek.hu

Utopenci (Prágai pácolt virsli)

    

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csemege uborka100gramm
ecet150milliliter
fekete bors, egész½evőkanál
hagyma300gramm
kristálycukor1.5teáskanál
nemes babérlevél5darab
répa100gramm
szalonnasütő kolbász700gramm
szegfűbors½evőkanál
¾teáskanál
víz½liter

1. 

víz ½ liter  ecet 150 milliliter  fekete bors, egész ½ evőkanál  szegfűbors ½ evőkanál   ¾ teáskanál  kristálycukor 1.5 teáskanál  nemes babérlevél 5 darab

Vízből ecetből, borsból, sóból, cukorból, babérlevélből öntetet főzünk.

2. 

hagyma 300 gramm  répa 100 gramm  csemege uborka 100 gramm  szalonnasütő kolbász 700 gramm

A hagymát megpucoljuk, és félkarikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és savanyú uborkával csíkokra vágjuk. A bőrös virslit meleg folyó víz alatt lehéjazom(így könnyebb) és félbehasítjuk, nem vágjuk szét. Egy kis hagymát, uborkát és répát rakunk bele.

3. 

A 2 literes üveg aljára néhány hagymaszeletet, répát és csípős zöldpaprikát teszünk. A zöldségre 2 - 3 töltött virslit állítunk (a mennyiség az üveg méretétől függ).

4. 

Újra zöldségeket rakunk - hagyma, répa uborka, és újból a megtöltött virsliket. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, és a üveg meg nem telik. Töltésnél kissé megnyomkodjuk a tartalmát. Amikor az üveg megtelt, ráöntjük az elkészített meleg öntetet.

5. 

A virsliket néhány napig hűtőben állni hagyjuk. Minimum 5 napig, de a legjobb ha 14 napig érlelődik. Kenyérrel és jól lehűtött sörrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés