szakacsreceptek.hu

Utopenci (Prágai pácolt virsli)

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa.

 

Adag: 8

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csemege uborka100gramm
Ecet150milliliter
Fekete bors, egész½evőkanál
Hagyma300gramm
Kristálycukor1.5teáskanál
Nemes babérlevél5darab
Répa100gramm
Szalonnasütő kolbász700gramm
Szegfűbors½evőkanál
¾teáskanál
Víz½liter

1. 

víz ½ l  ecet 150 ml  fekete bors, egész ½ EK  szegfűbors ½ EK   ¾ TK  kristálycukor 1.5 TK  nemes babérlevél 5 db

Vízből ecetből, borsból, sóból, cukorból, babérlevélből öntetet főzünk.

2. 

hagyma 300 g  répa 100 g  csemege uborka 100 g  szalonnasütő kolbász 700 g

A hagymát megpucoljuk, és félkarikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és savanyú uborkával csíkokra vágjuk. A bőrös virslit meleg folyó víz alatt lehéjazom(így könnyebb) és félbehasítjuk, nem vágjuk szét. Egy kis hagymát, uborkát és répát rakunk bele.

3. 

A 2 literes üveg aljára néhány hagymaszeletet, répát és csípős zöldpaprikát teszünk. A zöldségre 2 - 3 töltött virslit állítunk (a mennyiség az üveg méretétől függ).

4. 

Újra zöldségeket rakunk - hagyma, répa uborka, és újból a megtöltött virsliket. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, és a üveg meg nem telik. Töltésnél kissé megnyomkodjuk a tartalmát. Amikor az üveg megtelt, ráöntjük az elkészített meleg öntetet.

5. 

A virsliket néhány napig hűtőben állni hagyjuk. Minimum 5 napig, de a legjobb ha 14 napig érlelődik. Kenyérrel és jól lehűtött sörrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés