Utopenci (Prágai pácolt virsli)
Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa.
recept,recept fotó,hagyma,répa,csemege uborka,szalonnasütő kolbász,Falatkák,Cseh receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Falatkák
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 100 | gramm | |
ecet | 150 | milliliter | |
fekete bors, egész | ½ | evőkanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
kristálycukor | 1.5 | teáskanál | |
nemes babérlevél | 5 | darab | |
répa | 100 | gramm | |
szalonnasütő kolbász | 700 | gramm | |
szegfűbors | ½ | evőkanál | |
só | ¾ | teáskanál | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
víz ½ liter • ecet 150 milliliter • fekete bors, egész ½ evőkanál • szegfűbors ½ evőkanál • só ¾ teáskanál • kristálycukor 1.5 teáskanál • nemes babérlevél 5 darab
Vízből ecetből, borsból, sóból, cukorból, babérlevélből öntetet főzünk.
2.
hagyma 300 gramm • répa 100 gramm • csemege uborka 100 gramm • szalonnasütő kolbász 700 gramm
A hagymát megpucoljuk, és félkarikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és savanyú uborkával csíkokra vágjuk. A bőrös virslit meleg folyó víz alatt lehéjazom(így könnyebb) és félbehasítjuk, nem vágjuk szét. Egy kis hagymát, uborkát és répát rakunk bele.
3.
A 2 literes üveg aljára néhány hagymaszeletet, répát és csípős zöldpaprikát teszünk. A zöldségre 2 - 3 töltött virslit állítunk (a mennyiség az üveg méretétől függ).
4.
Újra zöldségeket rakunk - hagyma, répa uborka, és újból a megtöltött virsliket. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, és a üveg meg nem telik. Töltésnél kissé megnyomkodjuk a tartalmát. Amikor az üveg megtelt, ráöntjük az elkészített meleg öntetet.
5.
A virsliket néhány napig hűtőben állni hagyjuk. Minimum 5 napig, de a legjobb ha 14 napig érlelődik. Kenyérrel és jól lehűtött sörrel tálaljuk.
Jó étvágyat!