szakacsreceptek.hu

Szalonnasütő kolbász gyors elkészítése

Szalonnasütő kolbász gyors elkészítése

    

Népszerű étel a cseh hidegkonyhából. Kenyérrel és egy pohár jól lehűtött sörrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

hagyma 250 gramm  szalonnasütő kolbász 350 gramm

A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. A szalonnasütő kolbászt meghámozzuk, hosszában átvágjuk, a végeit pedig óvatosan bevágjuk.

2. 

víz 12 evőkanál  ecet 4 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 4 evőkanál  ketchup 6 evőkanál  worcester szósz 6 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Vízből, ecetből, mustárból, ketchupból, Worcestershire szószból, sóból, fűszerekből és paprikából főzzük meg az öntettet.

3. 

Kb. 1 literes befőttesüvegbe, vagy két kisebbe felváltva rakjuk bele a szalonnasütő kolbászt és a felvágott hagymát. Óvatosan nyomkodjuk meg az üveg tartalmát.

4. 

A hagymát és a szalonnasütő kolbászt a pohárban öntjük le a lehűtött öntettel, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk. Másnap már fogyaszthatjuk is

Jó étvágyat!

ecet4evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma250gramm
ketchup6evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
szalonnasütő kolbász350gramm
½teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár4evőkanál
víz12evőkanál
worcester szósz6evőkanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés