Szalonnasütő kolbász gyors elkészítése

Népszerű étel a cseh hidegkonyhából. Kenyérrel és egy pohár jól lehűtött sörrel tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,szalonnasütő kolbász,Falatkák,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 4 26 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
ketchup | 6 63 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
szalonnasütő kolbász | 350 1085 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 4 75 | evőkanál kcal | |
víz | 12 0 | evőkanál kcal | |
worcester szósz | 6 69 | evőkanál kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • szalonnasütő kolbász 350 gramm
A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. A szalonnasütő kolbászt meghámozzuk, hosszában átvágjuk, a végeit pedig óvatosan bevágjuk.

2.
víz 12 evőkanál • ecet 4 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 4 evőkanál • ketchup 6 evőkanál • worcester szósz 6 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Vízből, ecetből, mustárból, ketchupból, Worcestershire szószból, sóból, fűszerekből és paprikából főzzük meg az öntettet.

3.
Kb. 1 literes befőttesüvegbe, vagy két kisebbe felváltva rakjuk bele a szalonnasütő kolbászt és a felvágott hagymát. Óvatosan nyomkodjuk meg az üveg tartalmát.

4.
A hagymát és a szalonnasütő kolbászt a pohárban öntjük le a lehűtött öntettel, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk. Másnap már fogyaszthatjuk is

Jó étvágyat!