Darált hússal töltött batyuk
A Közel-Kelet ínyencsége
recept,recept fotó,finomliszt,hagyma,sertés darálthús,fenyőmag,Falatkák,Szezonális receptek,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fenyőmag | 20 | gramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
friss élesztő | 21 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
porcukor | ½ | teáskanál | |
sertés darálthús | 350 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 350 gramm • friss élesztő 21 gramm • só ½ teáskanál • víz 200 milliliter • porcukor ½ teáskanál
A liszthez adunk egy fél kocka morzsolt élesztőt, sót, cukrot és langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát, amit egy órán keresztül hagyunk megkelni.
2. A töltelék elkészítése
hagyma 150 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • sertés darálthús 350 gramm • fenyőmag 20 gramm • só • fekete bors, őrölt • fehér bors, őrölt
Olajban apróra vágott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst, fenyőmagot, sót és fekete-fehér fűszerekkel ízesítjük. 8 percig mindent együtt sütünk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
3. Vágunk és töltünk
tojássárgája 1 darab
A tésztát vékonyra nyújtjuk. 9 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle. . Minden karika közepére tegyünk 2 teáskanál tölteléket. Kenjük meg a széleit felvert tojássárgával.
4. Sütés
A karikák széleit összefogjuk, összetapasztjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Mindegyiket megkenjük a maradék tojással. 200 ° C-ra melegített sütőben kb. 17 percig sütjük.
Jó étvágyat!