Darált hússal töltött batyuk

A Közel-Kelet ínyencsége
recept,recept fotó,finomliszt,hagyma,sertés darálthús,fenyőmag,Falatkák,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fenyőmag | 20 136 | gramm kcal | |
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
friss élesztő | 21 22 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
porcukor | ½ 10 | teáskanál kcal | |
sertés darálthús | 350 910 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 350 gramm • friss élesztő 21 gramm • só ½ teáskanál • víz 200 milliliter • porcukor ½ teáskanál
A liszthez adunk egy fél kocka morzsolt élesztőt, sót, cukrot és langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát, amit egy órán keresztül hagyunk megkelni.

2. A töltelék elkészítése
hagyma 150 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • sertés darálthús 350 gramm • fenyőmag 20 gramm • só • fekete bors, őrölt • fehér bors, őrölt
Olajban apróra vágott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst, fenyőmagot, sót és fekete-fehér fűszerekkel ízesítjük. 8 percig mindent együtt sütünk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

3. Vágunk és töltünk
tojássárgája 1 darab
A tésztát vékonyra nyújtjuk. 9 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle. . Minden karika közepére tegyünk 2 teáskanál tölteléket. Kenjük meg a széleit felvert tojássárgával.

4. Sütés
A karikák széleit összefogjuk, összetapasztjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Mindegyiket megkenjük a maradék tojással. 200 ° C-ra melegített sütőben kb. 17 percig sütjük.

Jó étvágyat!