Darált hússal töltött batyuk
![Darált hússal töltött batyuk](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000245/img_hu_4x3/daralt-hussal-toltott-batyuk_00180.jpg)
A Közel-Kelet ínyencsége
recept,recept fotó,finomliszt,hagyma,sertés darálthús,fenyőmag,Falatkák,Szezonális receptek,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fenyőmag | 20 | gramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
friss élesztő | 21 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
porcukor | ½ | teáskanál | |
sertés darálthús | 350 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 350 gramm • friss élesztő 21 gramm • só ½ teáskanál • víz 200 milliliter • porcukor ½ teáskanál
A liszthez adunk egy fél kocka morzsolt élesztőt, sót, cukrot és langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát, amit egy órán keresztül hagyunk megkelni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000245/small/priprava-cesta.jpg)
2. A töltelék elkészítése
hagyma 150 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • sertés darálthús 350 gramm • fenyőmag 20 gramm • só • fekete bors, őrölt • fehér bors, őrölt
Olajban apróra vágott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst, fenyőmagot, sót és fekete-fehér fűszerekkel ízesítjük. 8 percig mindent együtt sütünk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000245/small/plnka.jpg)
3. Vágunk és töltünk
tojássárgája 1 darab
A tésztát vékonyra nyújtjuk. 9 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle. . Minden karika közepére tegyünk 2 teáskanál tölteléket. Kenjük meg a széleit felvert tojássárgával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000245/small/plnime.jpg)
4. Sütés
A karikák széleit összefogjuk, összetapasztjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Mindegyiket megkenjük a maradék tojással. 200 ° C-ra melegített sütőben kb. 17 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000245/small/pecieme.jpg)
Jó étvágyat!