szakacsreceptek.hu

Darált hússal töltött batyuk

Darált hússal töltött batyuk

    

A Közel-Kelet ínyencsége

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 350 gramm  friss élesztő 21 gramm   ½ teáskanál  víz 200 milliliter  porcukor ½ teáskanál

A liszthez adunk egy fél kocka morzsolt élesztőt, sót, cukrot és langyos vizet. Kidolgozzuk a tésztát, amit egy órán keresztül hagyunk megkelni.

A tészta elkészítése

2. A töltelék elkészítése

hagyma 150 gramm  olivaolaj 1 evőkanál  sertés darálthús 350 gramm  fenyőmag 20 gramm    fekete bors, őrölt  fehér bors, őrölt

Olajban apróra vágott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst, fenyőmagot, sót és fekete-fehér fűszerekkel ízesítjük. 8 percig mindent együtt sütünk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

A töltelék elkészítése

3. Vágunk és töltünk

tojássárgája 1 darab

A tésztát vékonyra nyújtjuk. 9 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle. . Minden karika közepére tegyünk 2 teáskanál tölteléket. Kenjük meg a széleit felvert tojássárgával.

Vágunk és töltünk

4. Sütés

A karikák széleit összefogjuk, összetapasztjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Mindegyiket megkenjük a maradék tojással. 200 ° C-ra melegített sütőben kb. 17 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

fehér bors, őrölt-
fekete bors, őrölt-
fenyőmag20gramm
finomliszt350gramm
friss élesztő21gramm
hagyma150gramm
olivaolaj1evőkanál
porcukor½teáskanál
sertés darálthús350gramm
½teáskanál
-
tojássárgája1darab
víz200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés