Bográcsos gulyás bogrács nélkül
![Bográcsos gulyás bogrács nélkül](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000060/img_hu_4x3/bogracsos-gulyas-bogracs-nelkul_00180.jpg)
Otthon elkészíthető laktató leves.
recept,recept fotó,hagyma,marhahús-lábszár,sertéslapocka,Húslevesek,A magyar konyha receptjei,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
A magyar konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek A magyar konyha receptjei Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | - | ||
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 20 | gramm | |
gulyás fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
hagyma | 1.5 | kilogramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
majoránna | - | ||
marhahús-lábszár | 1.5 | kilogramm | |
paprika | 150 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 6 | teáskanál | |
sertéslapocka | 1.5 | kilogramm | |
sertészsír | 125 | gramm | |
só | 6 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
víz | 2 | liter |
Recept
1. Hagymás alap
hagyma 1.5 kilogramm • sertészsír 125 gramm • víz 200 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10 percig kevergetve pirítjuk. Vizet öntönk alá és további 10 percig időnként megkeverve hagyjuk a hagymát fedő alatt főlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_9902w.jpg)
2. Marha hús
marhahús-lábszár 1.5 kilogramm
A marhahúst megmossuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, kevergetjük, amíg a hús egy kicsit meg nem pirul.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_9904.wjpg.jpg)
3.
só 3 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 6 teáskanál
A lábast levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_9907w.jpg)
5. Sertéshús
sertéslapocka 1.5 kilogramm • paprika 150 gramm • fokhagyma 10 gramm
A húst megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a marhahúshoz együtt a préselt foghagymával, és zöldpaprikával - az egyiket egészben, a többit felvágva. További 30 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_9916w.jpg)
6.
burgonya 1.5 kilogramm • hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
A krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy nagyobb krumplit elteszünk egy tál vízbe. A többit kockákra vagdossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A paradicsomot felvágjuk, és együtt a levével, melyben volt a paradicsom, hozzáöntjük a húshoz. A krumplit puhára főzzük kb 20 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_3159w.jpg)
7.
fokhagyma 10 gramm • só 3 teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba • majoránna
A végén hozzáadjuk a lereszelt krumplit, amelyet eltettünk. Ízesítjük préselt foghagymával, valamint sózhatjuk, és erős pistát, majoránnát adhatunk hozzá. Forrni hagyjuk és már kóstolhatjuk is az első porciót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000060/small/IMG_9923.wjpg.jpg)
Jó étvágyat!