Sertés-gulyásleves

Egyszerű gulyásleves sertéshúsból és krumpliból készítve.
recept,recept fotó,sertéslapocka,burgonya,Húslevesek,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
A magyar konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek › A magyar konyha receptjei › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 0 ?? | kcal | |
burgonya | ½ 460 | kilogramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
gulyás fűszerkeverék | 2 28 | teáskanál kcal | |
hagyma | 3 ?? | darab kcal | |
paprika | 2 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
sertéslapocka | 1 2980 | kilogramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hagyma 3 darab • paprika 2 darab • sertészsír 30 gramm • víz 50 milliliter
A közepes hagymákat megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paprikát megpucoljuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Egy lábasban zsírt olvasztunk és a hagymát a paprikával 15 percig pároljuk. Szükség szerint felöntjük egy pici vízzel.

2.
sertéslapocka 1 kilogramm • só 2 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
A sertéshúst megmossuk, kockákra szeleteljük, és hozzáadjuk a hagymás paprikás alaphoz. Amikor a hús egy kicsit megpirul, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Összekeverjük és vizet öntünk hozzá. 45 percig főzzük, néha megkeverjük.

3.
burgonya ½ kilogramm • ételízesítő • fokhagyma • paprikás paszta, gyulyásba
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz, és a levest tovább főzzük (kb 20 percig), amíg minden meg nem puhul. A végén a levest fűszersóval, préselt foghagymával és erős pistával ízesítjük.

Jó étvágyat!