Sertés-gulyásleves
Egyszerű gulyásleves sertéshúsból és krumpliból készítve.
recept,recept fotó,sertéslapocka,burgonya,Húslevesek,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
A magyar konyha receptjei
kategóriak
Húslevesek › A magyar konyha receptjei › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | - | ||
burgonya | ½ | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | - | ||
gulyás fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
hagyma | 3 | darab | |
paprika | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
sertéslapocka | 1 | kilogramm | |
sertészsír | 30 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 50 | milliliter | |
víz | 2 | liter | |
ételízesítő | - |
Recept
1.
hagyma 3 darab • paprika 2 darab • sertészsír 30 gramm • víz 50 milliliter
A közepes hagymákat megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paprikát megpucoljuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Egy lábasban zsírt olvasztunk és a hagymát a paprikával 15 percig pároljuk. Szükség szerint felöntjük egy pici vízzel.
2.
sertéslapocka 1 kilogramm • só 2 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
A sertéshúst megmossuk, kockákra szeleteljük, és hozzáadjuk a hagymás paprikás alaphoz. Amikor a hús egy kicsit megpirul, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Összekeverjük és vizet öntünk hozzá. 45 percig főzzük, néha megkeverjük.
3.
burgonya ½ kilogramm • ételízesítő • fokhagyma • paprikás paszta, gyulyásba
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz, és a levest tovább főzzük (kb 20 percig), amíg minden meg nem puhul. A végén a levest fűszersóval, préselt foghagymával és erős pistával ízesítjük.
Jó étvágyat!