szakacsreceptek.hu

Sertés-gulyásleves

    

Egyszerű gulyásleves sertéshúsból és krumpliból készítve.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba-
burgonya½kilogramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma-
gulyás fűszerkeverék2teáskanál
hagyma3darab
paprika2darab
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertéslapocka1kilogramm
sertészsír30gramm
2teáskanál
víz50milliliter
víz2liter
ételízesítő-

1. 

hagyma 3 darab  paprika 2 darab  sertészsír 30 gramm  víz 50 milliliter

A közepes hagymákat megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paprikát megpucoljuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Egy lábasban zsírt olvasztunk és a hagymát a paprikával 15 percig pároljuk. Szükség szerint felöntjük egy pici vízzel.

2. 

sertéslapocka 1 kilogramm   2 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 2 liter

A sertéshúst megmossuk, kockákra szeleteljük, és hozzáadjuk a hagymás paprikás alaphoz. Amikor a hús egy kicsit megpirul, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Összekeverjük és vizet öntünk hozzá. 45 percig főzzük, néha megkeverjük.

3. 

burgonya ½ kilogramm  ételízesítő  fokhagyma  paprikás paszta, gyulyásba

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz, és a levest tovább főzzük (kb 20 percig), amíg minden meg nem puhul. A végén a levest fűszersóval, préselt foghagymával és erős pistával ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés