szakacsreceptek.hu

Sertés-gulyásleves

Egyszerű gulyásleves sertéshúsból és krumpliból készítve.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba
Burgonya½kilogramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma
Fűszersó
Gulyás fűszerkeverék2teáskanál
Hagyma3darab
Paprika2darab
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertéslapocka1kilogramm
Sertészsír30gramm
2teáskanál
Víz50milliliter
Víz2liter

1. 

hagyma 3 db  paprika 2 db  sertészsír 30 g  víz 50 ml

A közepes hagymákat megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A paprikát megpucoljuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. Egy lábasban zsírt olvasztunk és a hagymát a paprikával 15 percig pároljuk. Szükség szerint felöntjük egy pici vízzel.

2. 

sertéslapocka 1 kg   2 TK  gulyás fűszerkeverék 2 TK  piros paprika, őrölt 3 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  víz 2 l

A sertéshúst megmossuk, kockákra szeleteljük, és hozzáadjuk a hagymás paprikás alaphoz. Amikor a hús egy kicsit megpirul, hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Összekeverjük és vizet öntünk hozzá. 45 percig főzzük, néha megkeverjük.

3. 

burgonya ½ kg  fűszersó  fokhagyma  paprikás paszta, gyulyásba

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a már majdnem megfőtt húshoz, és a levest tovább főzzük (kb 20 percig), amíg minden meg nem puhul. A végén a levest fűszersóval, préselt foghagymával és erős pistával ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés