Gombaleves gőzfőzőből
Gőzfőzővel főzött egyszerű, diétás gombaleves
recept,recept fotó,burgonya,laskagomba,Gombalevesek,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Gombalevesek
kategóriak
Gombalevesek › Receptek ételpárolókhoz › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Burgonya ›
Recept
1.
burgonya 300 gramm
A meghámozott és felszeletelt burgonyát beletesszük az alsó (első) gőzedénytartályába. Állítsuk az időt 15 percre, részben pároljuk meg a burgonyát.
2.
laskagomba 300 gramm
Mossuk meg a laskagombát, óvatosan szárítsuk meg. A burgonyára szánt idő letelte után adjunk hozzá egy másik párolóedényt a szeletelt laskagombával, és pároljuk együtt további 10 percig.
3.
Egy levesestálba szedjük ki a laskagomba darabjait és néhány krumplit, felöntjük a húslevessel, ami a gőzfazék alján keletkezett. Sózzuk ízlés szerint.
Jó étvágyat!