Halfilé sajtos töltelékkel
Ízletes könnyű vacsora.
recept,recept fotó,halfilé,cottage cheese sajt,Ementáli sajt,Halak
Halak
kategóriak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 100 | gramm | |
cottage cheese sajt | 150 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
halfilé | 400 | gramm | |
kifli | 120 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 25 | gramm | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
halfilé 400 gramm • só • vaj 50 gramm
A filét kiolvasztjuk, sózzuk majd rárakjuk a sütőlapra, amelynek az aljára vajszeleteket raktunk.

2.
kifli 120 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • tyúk tojás 3 darab • cottage cheese sajt 150 gramm • petrezselyem zöldje 25 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A kifliket felvágjuk és tejbe mártjuk. Hozzáadjuk a tojást, friss sajtot, apróra vágott petrezselyem zöldjét, sót és borsot. Az egészet összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk.

3.
Ementáli sajt 100 gramm
A töltelékhez hozzáadjuk a vastagra reszelt kemény sajtot, majd alaposan összekeverjük.

4.
A tölteléket kis kupacokban a halfilére rakjuk.

5.
A sütőedényt lefedjük és előmelegített sütőben 200°C-on 35-40 percig sütjük.

6.
A kupacok szerint adagokra vágjuk. Friss zöldséggel, esetleg főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!