szakacsreceptek.hu

Brokkolis felfújt

Brokkolis felfújt

    

Ízletes finomság nem csak vegetáriánusok számára

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. A brokkolit megfőzzük

brokkoli 500 gramm 

A rózsákra szedett brokkolit párán majdnem puhára pároljuk. Lágyan sózzuk.

A brokkolit megfőzzük

2. A rántás és a besamelmártás elkészítése

finomliszt 1 evőkanál  vaj 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  fehér bors, őrölt

A világos rántást liszt hozzáadásával az olvasztott vajba készítjük el. Fokozatosan hozzáöntjük a hideg tejet, és sűrű besamelmártást készítünk. Fehér borssal ízesítjük. Hagyjuk lehűlni.

A rántás és a besamelmártás elkészítése

3. Az egészet összekeverjük

tyúk tojás 4 darab  Ementáli sajt 80 gramm  szerencsendió, őrölt

A brokkolit összekeverjük a besamelmártással, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a felvert sárgáját. Az egészet alaposan összekeverjük. Végül fokozatosan hozzáadjuk a sárgájából készített kemény habot. Egy csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Az egészet összekeverjük

4. 

A masszát belerakjuk egy zsiradékkal kikent sütőtálba.

5. 

És 180°C-on 25 percig sütjük légkeveréssel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés