Brokkolis felfújt

Ízletes finomság nem csak vegetáriánusok számára
recept,recept fotó,brokkoli,zsírszegény tej 1,5%,tyúk tojás,Ementáli sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 80 308 | gramm kcal | |
brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
szerencsendió, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1. A brokkolit megfőzzük
A rózsákra szedett brokkolit párán majdnem puhára pároljuk. Lágyan sózzuk.

2. A rántás és a besamelmártás elkészítése
finomliszt 1 evőkanál • vaj 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • fehér bors, őrölt
A világos rántást liszt hozzáadásával az olvasztott vajba készítjük el. Fokozatosan hozzáöntjük a hideg tejet, és sűrű besamelmártást készítünk. Fehér borssal ízesítjük. Hagyjuk lehűlni.

3. Az egészet összekeverjük
tyúk tojás 4 darab • Ementáli sajt 80 gramm • szerencsendió, őrölt
A brokkolit összekeverjük a besamelmártással, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a felvert sárgáját. Az egészet alaposan összekeverjük. Végül fokozatosan hozzáadjuk a sárgájából készített kemény habot. Egy csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.

4.
A masszát belerakjuk egy zsiradékkal kikent sütőtálba.

5.
És 180°C-on 25 percig sütjük légkeveréssel.

Jó étvágyat!