Brokkolis felfújt
Ízletes finomság nem csak vegetáriánusok számára
recept,recept fotó,brokkoli,zsírszegény tej 1,5%,tyúk tojás,Ementáli sajt,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 80 | gramm | |
brokkoli | 500 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. A brokkolit megfőzzük
A rózsákra szedett brokkolit párán majdnem puhára pároljuk. Lágyan sózzuk.
2. A rántás és a besamelmártás elkészítése
finomliszt 1 evőkanál • vaj 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • fehér bors, őrölt
A világos rántást liszt hozzáadásával az olvasztott vajba készítjük el. Fokozatosan hozzáöntjük a hideg tejet, és sűrű besamelmártást készítünk. Fehér borssal ízesítjük. Hagyjuk lehűlni.
3. Az egészet összekeverjük
tyúk tojás 4 darab • Ementáli sajt 80 gramm • szerencsendió, őrölt
A brokkolit összekeverjük a besamelmártással, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a felvert sárgáját. Az egészet alaposan összekeverjük. Végül fokozatosan hozzáadjuk a sárgájából készített kemény habot. Egy csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.
4.
A masszát belerakjuk egy zsiradékkal kikent sütőtálba.
5.
És 180°C-on 25 percig sütjük légkeveréssel.
Jó étvágyat!