szakacsreceptek.hu

Zöldségfelfújt

Zöldségfelfújt

    

Akár vega előételként vagy köretként is tálalható, biztos, hogy örülni fognak a vendégek ennek az elegáns zöldségfelfújtnak. Hidegen is tálalhatjuk mint egy zöldséges sós kalácsot.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
brokkoli250gramm
cuketti300gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma100gramm
kemény sajt150gramm
kifli250gramm
napraforgó olaj50milliliter
répa250gramm
2teáskanál
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. Kifli

kifli 250 gramm

A kifliket félbe vágjuk és kockákra szeleteljük fel. A felfújt készítéséhez alkalmasak a régebbi, szárazabb, már kissé keményebb kiflik.

Kifli

2. Zöldség

hagyma 100 gramm  cuketti 300 gramm  brokkoli 250 gramm  répa 250 gramm

A hagymát megpucoljuk felvágjuk. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát lereszeljük. Adhatunk hozzá még további zöldségeket, attól függ melyik zöldséget kedvelünk még jobban.

Zöldség

3. 

A zöldségeket összekeverjük a kiflikkel.

4. 

napraforgó olaj 50 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  tyúk tojás 3 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 2 gerezd

Az edényt kiolajozzuk és belerakjuk a kifliket a zöldséggel. Tejben összekeverjük a tojásokat, sót, borsot és a préselt fokhagymát, és ráöntjük a kiflikre. Alufóliával letakarva sütjük a legmagasabb hőfokon 30 percig.

5. 

kemény sajt 150 gramm

A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a megsült felfújtak. És még 10 percig hagyjuk sütni, de az alufóliát már vegyük le róla.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés