Zöldségfelfújt

Akár vega előételként vagy köretként is tálalható, biztos, hogy örülni fognak a vendégek ennek az elegáns zöldségfelfújtnak. Hidegen is tálalhatjuk mint egy zöldséges sós kalácsot.
recept,recept fotó,kifli,cukkini,brokkoli,répa,zsírszegény tej 1,5%,kemény sajt,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
256 g
Adag energiatartalma
320 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Húsnélküli ételek › Szezonális receptek › Szezon - Cukkini › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Brokkoli ›Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 250 83 | gramm kcal | |
cukkini | 300 54 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kemény sajt | 150 570 | gramm kcal | |
kifli | 250 718 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1. Kifli
kifli 250 gramm
A kifliket félbe vágjuk és kockákra szeleteljük fel. A felfújt készítéséhez alkalmasak a régebbi, szárazabb, már kissé keményebb kiflik.

2. Zöldség
hagyma 100 gramm • cukkini 300 gramm • brokkoli 250 gramm • répa 250 gramm
A hagymát megpucoljuk felvágjuk. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát lereszeljük. Adhatunk hozzá még további zöldségeket, attól függ melyik zöldséget kedvelünk még jobban.

3.
A zöldségeket összekeverjük a kiflikkel.

4.
napraforgó olaj 50 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
Az edényt kiolajozzuk és belerakjuk a kifliket a zöldséggel. Tejben összekeverjük a tojásokat, sót, borsot és a préselt fokhagymát, és ráöntjük a kiflikre. Alufóliával letakarva sütjük a legmagasabb hőfokon 30 percig.

5.
kemény sajt 150 gramm
A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a megsült felfújtak. És még 10 percig hagyjuk sütni, de az alufóliát már vegyük le róla.

Jó étvágyat!