Zöldségfelfújt
Akár vega előételként vagy köretként is tálalható, biztos, hogy örülni fognak a vendégek ennek az elegáns zöldségfelfújtnak. Hidegen is tálalhatjuk mint egy zöldséges sós kalácsot.
recept,recept fotó,kifli,cukkini,brokkoli,répa,zsírszegény tej 1,5%,kemény sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 250 | gramm | |
cukkini | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
kemény sajt | 150 | gramm | |
kifli | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
répa | 250 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. Kifli
kifli 250 gramm
A kifliket félbe vágjuk és kockákra szeleteljük fel. A felfújt készítéséhez alkalmasak a régebbi, szárazabb, már kissé keményebb kiflik.
2. Zöldség
hagyma 100 gramm • cukkini 300 gramm • brokkoli 250 gramm • répa 250 gramm
A hagymát megpucoljuk felvágjuk. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát lereszeljük. Adhatunk hozzá még további zöldségeket, attól függ melyik zöldséget kedvelünk még jobban.
3.
A zöldségeket összekeverjük a kiflikkel.
4.
napraforgó olaj 50 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd
Az edényt kiolajozzuk és belerakjuk a kifliket a zöldséggel. Tejben összekeverjük a tojásokat, sót, borsot és a préselt fokhagymát, és ráöntjük a kiflikre. Alufóliával letakarva sütjük a legmagasabb hőfokon 30 percig.
5.
kemény sajt 150 gramm
A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a megsült felfújtak. És még 10 percig hagyjuk sütni, de az alufóliát már vegyük le róla.
Jó étvágyat!