Sült cukkini parmezán sajttal
Egyszerűen elkészíthető fogás cukkiniből, ínycsiklandó parmezánnal.
recept,recept fotó,cukkini,Parmezán sajt,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 60 | gramm | |
cukkini | 500 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | deciliter |
Recept
1.
cukkini 500 gramm • só ½ teáskanál
A cukkinit lágyra lereszeljük, kicsit megsózzuk, összekeverjük és 20 percig hagyjuk, hogy a lehető legtöbb víz lecsepegjen róla.
3.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter • fokhagyma 1 gerezd • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál
Belekeverjük a tojást, tejet, préselt fokhagymát és a borsot.
4.
olivaolaj 1 evőkanál • rétesliszt 1 evőkanál
A sütőformát zsiradékkal kikenjük és meghintjük lisztel.
5.
A masszát beleöntjük a formába.
6.
45 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!