Sült cukkini parmezán sajttal

Egyszerűen elkészíthető fogás cukkiniből, ínycsiklandó parmezánnal.
recept,recept fotó,cukkini,Parmezán sajt,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
145 g
Adag energiatartalma
139 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 60 236 | gramm kcal | |
cukkini | 500 90 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 1 54 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 48 | deciliter kcal |
Recept
1.
cukkini 500 gramm • só ½ teáskanál
A cukkinit lágyra lereszeljük, kicsit megsózzuk, összekeverjük és 20 percig hagyjuk, hogy a lehető legtöbb víz lecsepegjen róla.


3.
tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter • fokhagyma 1 gerezd • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál
Belekeverjük a tojást, tejet, préselt fokhagymát és a borsot.

4.
olivaolaj 1 evőkanál • rétesliszt 1 evőkanál
A sütőformát zsiradékkal kikenjük és meghintjük lisztel.

5.
A masszát beleöntjük a formába.

6.
45 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!