Grillezett zöldségnyársak pesztóval
Kitűnő grillezett finomság, nem csak vegetáriánusok részére.
recept,recept fotó,cukkini,cherry paradicsom,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Nyári grill receptek Vegetáriánus receptek Szezonális receptek Gluténmentes Szezon - Cukkini
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 80 | gramm | |
bazsalikom | 10 | levél | |
cherry paradicsom | 150 | gramm | |
cukkini | 150 | gramm | |
fenyőmag | 15 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
zöld olivabogyó | 30 | gramm |
Recept
1.
fenyőmag 15 gramm • bazsalikom 10 levél • fokhagyma 1 gerezd • olivaolaj 2 evőkanál
A pesztó elkészítése a páchoz a következő. A pirított fenyőmagot, bazsalikomot és a foghagymát jól összemixeljük . Majd összekeverjük és leöntjük olajjal.
2.
Feta sajt 80 gramm • cukkini 150 gramm • cherry paradicsom 150 gramm • zöld olivabogyó 30 gramm
A feta sajtot kockákra a cukkinit pedig félkarikákra vágjuk. A nyársra fokozatosan felszúrjuk a cherry paradicsomot, sajtot, cukkinit és a zöld olívabogyót.
3.
A nyársakat belerakjuk a pesztó pácba, és 20 percig hagyjuk hűvös helyen pácolódni. Néhányszor a nyársakat megkeverjük a marinádal.
4.
A nyársakat elhelyezzük a forró grillező serpenyőbe vagy a grillen lévő alufóliára. Kb 4 percig grillezzük, közben forgatjuk a nyársakat.
Jó étvágyat!