Káposzta pak choi shiitake gombával
Egyszerű recept a kínai pak choi káposzta és aromás shiitake gombák készítésére, fokhagymán és gyömbéren, egy kis osztrigamártással.
recept,recept fotó,shiitake-gomba,Pak choi- kínai fehérkáposzta,Húsnélküli ételek,Vietnami konyha,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Vietnami konyha
kategóriak
Húsnélküli ételek Vietnami konyha Vegetáriánus receptek Vegán receptek Gluténmentes Laktózmentes Ázsiai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
Pak choi- kínai fehérkáposzta | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 10 | gramm | |
mogyoró olaj | 2 | evőkanál | |
osztrigamártás | 2 | evőkanál | |
répa | 30 | gramm | |
shiitake-gomba | 50 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
víz | 50 | milliliter |
Recept


3.
mogyoró olaj 2 evőkanál
Egy wokban olajban süssük meg a gyömbért a sárgarépával körülbelül 5 percig.


5.
fokhagyma 3 gerezd
A megtisztított fokhagymát vágjuk nem túl vékony szeletekre, hogy ne égjen gyorsan oda a serpenyőben.

6.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
Tegyük a gombát és a fokhagymát a serpenyőbe. Fűszerezzük, sózzuk és pároljuk további 5 percig.

7.
osztrigamártás 2 evőkanál • víz 50 milliliter
Adjunk hozzá osztrigamártást, kevés vizet és keverjük össze.

8.
Pak choi- kínai fehérkáposzta 250 gramm
Vágjuk a káposztát hosszában, és vágjuk le a kemény részeket. Jól mossuk le folyó víz alatt, nagyobb szitában, hogy megszabaduljunk a lehetséges homokszemektől és agyagtól.

9.
A káposztát hozzáadjuk...

10.
...és letakarva 8-10 percig pároljuk.

11.
Egy tálban tálaljuk. Tegyünk tésztát vagy rizst az aljára, a rá fplyó mártás jól megízesíti.

Jó étvágyat!