szakacsreceptek.hu

Káposzta pak choi shiitake gombával

Káposzta pak choi shiitake gombával

    

Egyszerű recept a kínai pak choi káposzta és aromás shiitake gombák készítésére, fokhagymán és gyömbéren, egy kis osztrigamártással.

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

gyömbérgyökér 10 gramm

Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra.

2. 

répa 30 gramm

A sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk.

3. 

mogyoró olaj 2 evőkanál

Egy wokban olajban süssük meg a gyömbért a sárgarépával körülbelül 5 percig.

4. 

shiitake-gomba 50 gramm

A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat pedig negyedekre vágjuk.

5. 

fokhagyma 3 gerezd

A megtisztított fokhagymát vágjuk nem túl vékony szeletekre, hogy ne égjen gyorsan oda a serpenyőben.

6. 

fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ¼ teáskanál

Tegyük a gombát és a fokhagymát a serpenyőbe. Fűszerezzük, sózzuk és pároljuk további 5 percig.

7. 

osztrigamártás 2 evőkanál  víz 50 milliliter

Adjunk hozzá osztrigamártást, kevés vizet és keverjük össze.

8. 

Pak choi- kínai fehérkáposzta 250 gramm

Vágjuk a káposztát hosszában, és vágjuk le a kemény részeket. Jól mossuk le folyó víz alatt, nagyobb szitában, hogy megszabaduljunk a lehetséges homokszemektől és agyagtól.

9. 

A káposztát hozzáadjuk...

10. 

...és letakarva 8-10 percig pároljuk.

11. 

Egy tálban tálaljuk. Tegyünk tésztát vagy rizst az aljára, a rá fplyó mártás jól megízesíti.

Jó étvágyat!

Pak choi- kínai fehérkáposzta250gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma3gerezd
gyömbérgyökér10gramm
mogyoró olaj2evőkanál
osztrigamártás2evőkanál
répa30gramm
shiitake-gomba50gramm
¼teáskanál
víz50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés