Spárga balzsamecetes-vajmártással

Gyors diétás vacsora, nem csak vegetáriánusoknak
recept,recept fotó,fehér spárga,balzsamecet,vaj,Húsnélküli ételek,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
balzsamecet | 2 27 | evőkanál kcal | |
fehér spárga | 10 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
szójamártás | 1 21 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal |
Recept
1.
fehér spárga 10 darab • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
A spárgát megtisztítjuk, a végeit levágjuk (kb. 1,5 cm), zsiradékkal megkent sütőlapra tesszük. Finoman sózzuk és fűszerezzük. 15 percig sütjük 150°C-on.


3.
balzsamecet 2 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál
Adjuk hozzá a balzsamecetet és a szójaszószt. Az egészet összekeverjük, egy ideig főzzük. A kész spárgára öntjük a szószt. Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!