RECEPTEK

Céklás kofta golylócskák

Céklás kofta golylócskák

Cékla fasírt puha kofta golyók, egészséges és finom. Annak ellenére hogy olajban sütjük nem zsírosak. Indiai étel különlegesség.

recept,recept fotó,cékla,Húsnélküli ételek,Indiai receptek

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Basmati rizs- recept recept-
Csapáti indiai lepénykenyér recept-
Garam masala fűszer½teáskanál
Joghurtos póréhagyma saláta recept-
Pikáns alma chutney kókusszal. recept-
Spenótos vörös lencse recept-
chili ¼teáskanál
csicseriborsóliszt70gramm
cékla500gramm
finomliszt70gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
1teáskanál
étolaj-
őrölt koriander ½teáskanál

 

Recept

1. 

cékla 500 gramm

A nyers céklát meghámozzuk és megmossuk.

2. 

A felét vastagon a másik felét pedig vékonyra reszeljük le.

3. 

 1 teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.

4. 

csicseriborsóliszt 70 gramm  finomliszt 70 gramm

Lisztet szórunk hozzá, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A csicseriborsó liszt helyet használhatunk finom lisztet is.

5. 

A masszából kis golyócskákat formálunk.

6. 

étolaj

A golyócskákat forró olajba rakjuk. Egy picit várunk, és ha a golyócskák leragadnak az aljára egy villa segítségével ezeket felszabadítjuk. 7-8 percig sütjük mindkét oldalról.

7. 

Ha kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük a golyócskákat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés