szakacsreceptek.hu

Céklás kofta golylócskák

    

Cékla fasírt puha kofta golyók, egészséges és finom. Annak ellenére hogy olajban sütjük nem zsírosak. Indiai étel különlegesség.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

cékla 500 gramm

A nyers céklát meghámozzuk és megmossuk.

2. 

A felét vastagon a másik felét pedig vékonyra reszeljük le.

3. 

 1 teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.

4. 

csicseriborsóliszt 70 gramm  finomliszt 70 gramm

Lisztet szórunk hozzá, összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A csicseriborsó liszt helyet használhatunk finom lisztet is.

5. 

A masszából kis golyócskákat formálunk.

6. 

étolaj

A golyócskákat forró olajba rakjuk. Egy picit várunk, és ha a golyócskák leragadnak az aljára egy villa segítségével ezeket felszabadítjuk. 7-8 percig sütjük mindkét oldalról.

7. 

Ha kivettük az olajból egy papírtörlőre helyezzük a golyócskákat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés