Csapáti indiai lepénykenyér
![Csapáti indiai lepénykenyér](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001867/img_hu_4x3/csapati-indiai-lepenykenyer_00180.jpg)
Az egyik legegyszerűbb indiai lepénykenyér a Csapáti ( Chapati ). Az eredeti csapátiban, ami kicsit ropogósabb, csak víz, liszt és olaj van.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,víz,Kenyér,Indiai receptek
Kenyér
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Recept
1.
teljes kiőrlésű/sima rozslist 200 gramm • víz 100 milliliter
A liszthez (Indiában az elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet használnak Atta) hozzáadjuk a meleg de nem forró vizet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1020.jpg)
2.
Gyúrunk egy rugalmas, lágy, könnyen kezelhető tésztát. Javasolt a tésztát egy kicsit tovább gyúrni, legalább 8-10 percen keresztül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1023.jpg)
3.
Pihentetés után nagyobb diónyi golyókat ( kb 10 darabot ) formálunk belőle a tenyerünkkel, kinyújtjuk lisztezett deszkán vékonyra (kb. 15 cm átmérőjűre). Arra figyeljünk végig, hogy ne száradjon ki, mindig inkább takarjuk le.Ne nagyon lisztezzük, ha mégis ragadna akkor egy pici lisztet szórhatunk rá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1027.jpg)
4.
Egy konyharuhára rakva takarjuk le.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1029.jpg)
5.
Egy palacsintasütőt, erősebb lángon felmelegítjük. Szárazon sütjük. Rárakunk egy kinyújtott korongot és elkezdjük egy konyhai fém- vagy falapáttal nyomkodni. Ettől felhólyagosodik, addigra picit megpirul az alja( 15 másodperc ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1040.jpg)
6.
És már fordíthatjuk is meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1046.jpg)
7.
Ezt az oldalt is megnyomkodjuk, de itt igazából már csak másodpercek kellenek és már meg is pirult és fel is hólyagosodott.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1047.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1037.jpg)
9.
és már jöhet is a következő. Kb. 10 db lesz belőle. A lepény a legfinomabb még melegen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1050.jpg)
10.
Basmati rizs- recept recept • Spenótos vörös lencse recept • Céklás kofta golylócskák recept • Pikáns alma chutney kókusszal. recept • Joghurtos póréhagyma saláta recept
A csapáti nagyon finom és Indiában evőeszköz ként is használják. Indiában a lepénnyel szedik ki az egyes ételeket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001867/small/IMG_1052.jpg)
Jó étvágyat!