RECEPTEK

Pikáns alma chutney kókusszal.

Pikáns alma chutney kókusszal.

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.

recept,recept fotó,alma ,kókusz reszelék,Főzelékek és mártások,Indiai receptek

Főzelékek és mártások

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Basmati rizs- recept recept-
Csapáti indiai lepénykenyér recept-
Céklás kofta golylócskák recept-
Joghurtos póréhagyma saláta recept-
Spenótos vörös lencse recept-
alma 300gramm
chili ½teáskanál
fahéj, őrölt½teáskanál
kókusz reszelék20gramm
narancslé50milliliter
nádcukor80gramm
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
vaj20gramm
édeskömény mag1teáskanál
őrölt kardamon¼teáskanál
őrölt koriander ½teáskanál

 

Recept

1. 

alma  300 gramm

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

2. 

vaj 20 gramm  őrölt koriander  ½ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  édeskömény mag 1 teáskanál

Egy edénybe vajat melegítünk, hozzáadjuk a fűszereket (a római köményt megőrölhetjük ),...

3. 

nádcukor 80 gramm

...az almát, cukrot. Megkeverjük és puhára pároljuk.

4. 

narancslé 50 milliliter

Narancslét öntünk hozzá...

5. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál  chili  ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál

...és hozzáadjuk a fűszereket.

6. 

kókusz reszelék 20 gramm

A végen a kókuszreszeléket is hozzá adjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit