szakacsreceptek.hu

Pikáns alma chutney kókusszal.

     

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

alma  300 g

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

2. 

vaj 20 g  őrölt koriander  ½ TK  római kömény, őrölt - jeera ½ TK  édeskömény mag 1 TK

Egy edénybe vajat melegítünk, hozzáadjuk a fűszereket (a római köményt megőrölhetjük ),...

3. 

nádcukor 80 g

...az almát, cukrot. Megkeverjük és puhára pároljuk.

4. 

narancslé 50 ml

Narancslét öntünk hozzá...

5. 

fahéj, őrölt ½ TK  chili  ½ TK  szerencsendió, őrölt ¼ TK  őrölt kardamon ¼ TK

...és hozzáadjuk a fűszereket.

6. 

kókusz reszelék 20 g

A végen a kókuszreszeléket is hozzá adjuk.

7. 

NO TITLE recept  NO TITLE recept  NO TITLE recept  Joghurtos póréhagyma saláta recept  NO TITLE recept

Indiai stílusban tálaljuk fel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés