szakacsreceptek.hu

Pikáns alma chutney kókusszal.

Pikáns alma chutney kókusszal.

    

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.

recept,recept fotó,alma ,kókusz reszelék,Főzelékek és mártások,Indiai receptek,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

Recept

1. 

alma  300 gramm

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

2. 

vaj 20 gramm  őrölt koriander  ½ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  édeskömény mag 1 teáskanál

Egy edénybe vajat melegítünk, hozzáadjuk a fűszereket (a római köményt megőrölhetjük ),...

3. 

nádcukor 80 gramm

...az almát, cukrot. Megkeverjük és puhára pároljuk.

4. 

narancslé 50 milliliter

Narancslét öntünk hozzá...

5. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál  chili  ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál

...és hozzáadjuk a fűszereket.

6. 

kókusz reszelék 20 gramm

A végen a kókuszreszeléket is hozzá adjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés