Rémisztő boszorkány ujjak

Ropogós finomság Halloweenre.
recept,recept fotó,mandula,Aprósütemény,Halloween,
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 180 625 | gramm kcal | |
mandula | 25 ?? | darab kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal |
Recept

2.
Majd leöntjük hideg vízzel és meghámozzuk.

3.
vaj 100 gramm • porcukor 100 gramm • tojássárgája 1 darab • só • vaníliacukor 15 gramm
Vajat cukorral, sárgájával, csipetnyi sóval és vaníliacukorral kikeverünk.

4.
finomliszt 180 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Hozzákeverünk lisztet sütőporral, és keményebb tésztát gyúrunk.

5.
Vastagabbra nyújtjuk a tésztát és kb 25 egyforma részre vágjuk. Egy részt megfogunk a kezünkbe és összenyomjuk. A ujj formát alkotunk belőle.

6.
tojásfehérje 1 darab
Az ujj végét bekenjük felvert fehérjével és belenyomunk egy egész mandulát a hegyével felfelé.

7.
Az ujjakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és a kés tompa élével az ujjakon bevágásokat készítünk az ízületeknél.

8.
Az ujjakat a körmöknél és a végein bekenhetjük dzsemmel is, amely a vér illúzióját fogja kelteni. Az ujjakat bekenjük tojásfehérjével és előmelegített sütőben 190°C-on 12 percig sütjük.

9.
Ha kihűltek, akkor a tepsiből kiszedjük és egy lezárható edénybe rakjuk, illetve azonnal is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!