szakacsreceptek.hu

Rémisztő boszorkány ujjak

Ropogós finomság Halloweenre.

 

Adag: 25

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Finomliszt180gramm
Mandula25darab
Porcukor100gramm
Sütőpor1teáskanál
Tojásfehérje1darab
Tojássárgája1darab
Vaj100gramm
Vaníliacukor15gramm

1. 

mandula 25 db

Egész mandulákat rövid ideig vízben főzünk.

2. 

Majd leöntjük hideg vízzel és meghámozzuk.

3. 

vaj 100 g  porcukor 100 g  tojássárgája 1 db    vaníliacukor 15 g

Vajat cukorral, sárgájával, csipetnyi sóval és vaníliacukorral kikeverünk.

4. 

finomliszt 180 g  sütőpor 1 TK

Hozzákeverünk lisztet sütőporral, és keményebb tésztát gyúrunk.

5. 

Vastagabbra nyújtjuk a tésztát és kb 25 egyforma részre vágjuk. Egy részt megfogunk a kezünkbe és összenyomjuk. A ujj formát alkotunk belőle.

6. 

tojásfehérje 1 db

Az ujj végét bekenjük felvert fehérjével és belenyomunk egy egész mandulát a hegyével felfelé.

7. 

Az ujjakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és a kés tompa élével az ujjakon bevágásokat készítünk az ízületeknél.

8. 

Az ujjakat a körmöknél és a végein bekenhetjük dzsemmel is, amely a vér illúzióját fogja kelteni. Az ujjakat bekenjük tojásfehérjével és előmelegített sütőben 190°C-on 12 percig sütjük.

9. 

Ha kihűltek, akkor a tepsiből kiszedjük és egy lezárható edénybe rakjuk, illetve azonnal is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés