Rémisztő boszorkány ujjak
![Rémisztő boszorkány ujjak](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001300/img_hu_4x3/remiszto-boszorkany-ujjak_00180.jpg)
Ropogós finomság Halloweenre.
recept,recept fotó,mandula,Aprósütemény,Halloween,
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 180 | gramm | |
mandula | 25 | darab | |
porcukor | 100 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7364.jpg)
2.
Majd leöntjük hideg vízzel és meghámozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7365.jpg)
3.
vaj 100 gramm • porcukor 100 gramm • tojássárgája 1 darab • só • vaníliacukor 15 gramm
Vajat cukorral, sárgájával, csipetnyi sóval és vaníliacukorral kikeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7367.jpg)
4.
finomliszt 180 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Hozzákeverünk lisztet sütőporral, és keményebb tésztát gyúrunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7369.jpg)
5.
Vastagabbra nyújtjuk a tésztát és kb 25 egyforma részre vágjuk. Egy részt megfogunk a kezünkbe és összenyomjuk. A ujj formát alkotunk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7374.jpg)
6.
tojásfehérje 1 darab
Az ujj végét bekenjük felvert fehérjével és belenyomunk egy egész mandulát a hegyével felfelé.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7376.jpg)
7.
Az ujjakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és a kés tompa élével az ujjakon bevágásokat készítünk az ízületeknél.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7377.jpg)
8.
Az ujjakat a körmöknél és a végein bekenhetjük dzsemmel is, amely a vér illúzióját fogja kelteni. Az ujjakat bekenjük tojásfehérjével és előmelegített sütőben 190°C-on 12 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7378.jpg)
9.
Ha kihűltek, akkor a tepsiből kiszedjük és egy lezárható edénybe rakjuk, illetve azonnal is tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001300/small/IMG_7408.jpg)
Jó étvágyat!