Marcipán pókocskák
Az iskolai Halloween kísértet partira :)
recept,recept fotó,marcipán,csokoládé,Aprósütemény,Halloween,
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
cukrászati bevonóanyag, fehér | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
marcipán | 200 904 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
sütőpor | 1.5 6 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 2 37 | teáskanál kcal |
Recept
1. Lágy tészta
vaj 80 gramm • porcukor 80 gramm • vaníliacukor 2 teáskanál
A vajat porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük.



4.
A tésztát kidolgozzuk, majd egy fél órára a hűtőben pihentetjük.

5. A pókocskák marcipán teste
marcipán 200 gramm • kakaó 1 evőkanál
A marcipánt kakaóval jól összekeverjük.

6.
Létrehozunk egy kb 25 cm hosszú hengert, amelyet 1 cm hosszú darabokra vágunk. Minden darabból golyót formálunk és berakjuk a hűtőbe.

7. A tészta sütése
A tésztát kivesszük a hűtőből és két felé osztjuk, majd mindkettőből 2,5 cm átmérőjű hengert formálunk, amelyet szintén 2,5 cm széles darabokra vágunk, és golyókat formálunk belőle.

8.
A golyókból a kezünkben karikákat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A henger végével a karikák közepén egy mélyedést alakítunk ki.

9.
Előmelegített sütőben 180°C -on 12-15 percig sütjük.


11.
A mélyedésbe kissé összelapított marcipán golyókat rakunk.


13.
... és azokat felragasztjuk, mint szemek, és közben picit benyomjuk őket.

14.
Egy csokoládéba mártott ecset segítségével pontokat rajzolunk a szemekbe.

Jó étvágyat!