RECEPTEK

Marcipán pókocskák

Az iskolai Halloween kísértet partira :)

recept,recept fotó,marcipán,csokoládé,Aprósütemény,Halloween,

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
cukrászati bevonóanyag, fehér-
finomliszt200gramm
kakaó1evőkanál
marcipán200gramm
porcukor80gramm
sütőpor1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj80gramm
vaníliacukor2teáskanál

 

Recept

1. Lágy tészta

vaj 80 gramm  porcukor 80 gramm  vaníliacukor 2 teáskanál

A vajat porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük.

A vajat porcukorral és vaníliacukorral...

2. 

tyúk tojás 1 darab

Belekeverjük a tojást...

Belekeverjük a tojást......

3. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 1.5 teáskanál

... a lisztet és a sütőport.

... a lisztet és a sütőport....

4. 

A tésztát kidolgozzuk, majd egy fél órára a hűtőben pihentetjük.

A tésztát kidolgozzuk, majd egy fél órára a...

5. A pókocskák marcipán teste

marcipán 200 gramm  kakaó 1 evőkanál

A marcipánt kakaóval jól összekeverjük.

A marcipánt kakaóval jól összekeverjük....

6. 

Létrehozunk egy kb 25 cm hosszú hengert, amelyet 1 cm hosszú darabokra vágunk. Minden darabból golyót formálunk és berakjuk a hűtőbe.

Létrehozunk egy kb 25 cm hosszú hengert, amelyet...

7. A tészta sütése

A tésztát kivesszük a hűtőből és két felé osztjuk, majd mindkettőből 2,5 cm átmérőjű hengert formálunk, amelyet szintén 2,5 cm széles darabokra vágunk, és golyókat formálunk belőle.

A tésztát kivesszük a hűtőből és két felé...

8. 

A golyókból a kezünkben karikákat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A henger végével a karikák közepén egy mélyedést alakítunk ki.

A golyókból a kezünkben karikákat formálunk...

9. 

Előmelegített sütőben 180°C -on 12-15 percig sütjük.

Előmelegített sütőben 180°C -on 12-15 percig...

10. Pókok létrehozása

csokoládé

Olvasztott csokiból lábakat rajzolunk.

Olvasztott csokiból lábakat rajzolunk....

11. 

A mélyedésbe kissé összelapított marcipán golyókat rakunk.

A mélyedésbe kissé összelapított marcipán...

12. 

cukrászati bevonóanyag, fehér

Fondantból a tenyerünkben kis golyókat formálunk...

Fondantból a tenyerünkben kis golyókat...

13. 

... és azokat felragasztjuk, mint szemek, és közben picit benyomjuk őket.

... és azokat felragasztjuk, mint szemek, és...

14. 

Egy csokoládéba mártott ecset segítségével pontokat rajzolunk a szemekbe.

Egy csokoládéba mártott ecset segítségével...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés