Marcipán pókocskák
Az iskolai Halloween kísértet partira :)
recept,recept fotó,marcipán,csokoládé,Aprósütemény,Halloween,
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
cukrászati bevonóanyag, fehér | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
marcipán | 200 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
sütőpor | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | teáskanál |
Recept
1. Lágy tészta
vaj 80 gramm • porcukor 80 gramm • vaníliacukor 2 teáskanál
A vajat porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7593.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7595.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7596.jpg)
4.
A tésztát kidolgozzuk, majd egy fél órára a hűtőben pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7599.jpg)
5. A pókocskák marcipán teste
marcipán 200 gramm • kakaó 1 evőkanál
A marcipánt kakaóval jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7601.jpg)
6.
Létrehozunk egy kb 25 cm hosszú hengert, amelyet 1 cm hosszú darabokra vágunk. Minden darabból golyót formálunk és berakjuk a hűtőbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7613.jpg)
7. A tészta sütése
A tésztát kivesszük a hűtőből és két felé osztjuk, majd mindkettőből 2,5 cm átmérőjű hengert formálunk, amelyet szintén 2,5 cm széles darabokra vágunk, és golyókat formálunk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7606.jpg)
8.
A golyókból a kezünkben karikákat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A henger végével a karikák közepén egy mélyedést alakítunk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7609.jpg)
9.
Előmelegített sütőben 180°C -on 12-15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7616.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7619.jpg)
11.
A mélyedésbe kissé összelapított marcipán golyókat rakunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7624.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7626.jpg)
13.
... és azokat felragasztjuk, mint szemek, és közben picit benyomjuk őket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7628.jpg)
14.
Egy csokoládéba mártott ecset segítségével pontokat rajzolunk a szemekbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001305/small/IMG_7629.jpg)
Jó étvágyat!