szakacsreceptek.hu

Huszár gombok

Huszár gombok

    

Tradicionális aprósütemény.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

dió 100 gramm  finomliszt 300 gramm  vaníliacukor 20 gramm  tojássárgája 2 darab  vaj 200 gramm

A diót megdaráljuk és hozzákeverünk lisztet cukrot, tojássárgáját és vajat.

2. 

A tésztát alufóliába egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

3. 

Miután kivesszük a hűtőből, negyedekre osszuk, és sorban kidolgozzuk. A tészta elég kemény, de kidolgozás közben gyorsan megpuhul. Egy darab tésztából kb 3cm átmérőjű hengert gyúrunk. 1cm-s darabokra vágjuk fel.

4. 

Ezekből golyókat formálunk, és egy fakanál nyelével kis mélyedést készítünk.

5. 

A süteményeket a tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180°C-on (10-15 percig) sütjük.

6. 

ribizli lekvár 3 evőkanál  porcukor 1.5 evőkanál

Lekvárt cukorral összekeverünk.

7. 

A kihűlt sütemények közepébe helyezzük. Minden mélyedésbe körülbelül fél teáskanál lekvárt helyezünk.

Jó étvágyat!

dió100gramm
finomliszt300gramm
porcukor1.5evőkanál
ribizli lekvár3evőkanál
tojássárgája2darab
vaj200gramm
vaníliacukor20gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés