szakacsreceptek.hu

Huszár gombok

Tradicionális aprósütemény.

 

Adag: 50

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Dió100gramm
Finomliszt300gramm
Porcukor1.5evőkanál
Ribizli lekvár3evőkanál
Tojássárgája2darab
Vaj200gramm
Vaníliacukor20gramm

1. 

dió 100 g  finomliszt 300 g  vaníliacukor 20 g  tojássárgája 2 db  vaj 200 g

A diót megdaráljuk és hozzákeverünk lisztet cukrot, tojássárgáját és vajat.

2. 

A tésztát alufóliába egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

3. 

Miután kivesszük a hűtőből, negyedekre osszuk, és sorban kidolgozzuk. A tészta elég kemény, de kidolgozás közben gyorsan megpuhul. Egy darab tésztából kb 3cm átmérőjű hengert gyúrunk. 1cm-s darabokra vágjuk fel.

4. 

Ezekből golyókat formálunk, és egy fakanál nyelével kis mélyedést készítünk.

5. 

A süteményeket a tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180°C-on (10-15 percig) sütjük.

6. 

ribizli lekvár 3 EK  porcukor 1.5 EK

Lekvárt cukorral összekeverünk.

7. 

A kihűlt sütemények közepébe helyezzük. Minden mélyedésbe körülbelül fél teáskanál lekvárt helyezünk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés