Huszár gombok
![Huszár gombok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001110/img_hu_4x3/huszar-gombok_00180.jpg)
Tradicionális aprósütemény.
recept,recept fotó,dió,ribizli lekvár,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 100 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
porcukor | 1.5 | evőkanál | |
ribizli lekvár | 3 | evőkanál | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
1.
dió 100 gramm • finomliszt 300 gramm • vaníliacukor 20 gramm • tojássárgája 2 darab • vaj 200 gramm
A diót megdaráljuk és hozzákeverünk lisztet cukrot, tojássárgáját és vajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9068.jpg)
2.
A tésztát alufóliába egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9073.jpg)
3.
Miután kivesszük a hűtőből, negyedekre osszuk, és sorban kidolgozzuk. A tészta elég kemény, de kidolgozás közben gyorsan megpuhul. Egy darab tésztából kb 3cm átmérőjű hengert gyúrunk. 1cm-s darabokra vágjuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9133.jpg)
4.
Ezekből golyókat formálunk, és egy fakanál nyelével kis mélyedést készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9135.jpg)
5.
A süteményeket a tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180°C-on (10-15 percig) sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9143.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9161.jpg)
7.
A kihűlt sütemények közepébe helyezzük. Minden mélyedésbe körülbelül fél teáskanál lekvárt helyezünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001110/small/IMG_9164.jpg)
Jó étvágyat!