szakacsreceptek.hu

Huszár gombok

     

Tradicionális aprósütemény.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió100gramm
finomliszt300gramm
porcukor1.5evőkanál
ribizli lekvár3evőkanál
tojássárgája2darab
vaj200gramm
vaníliacukor20gramm

1. 

dió 100 gramm  finomliszt 300 gramm  vaníliacukor 20 gramm  tojássárgája 2 darab  vaj 200 gramm

A diót megdaráljuk és hozzákeverünk lisztet cukrot, tojássárgáját és vajat.

2. 

A tésztát alufóliába egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

3. 

Miután kivesszük a hűtőből, negyedekre osszuk, és sorban kidolgozzuk. A tészta elég kemény, de kidolgozás közben gyorsan megpuhul. Egy darab tésztából kb 3cm átmérőjű hengert gyúrunk. 1cm-s darabokra vágjuk fel.

4. 

Ezekből golyókat formálunk, és egy fakanál nyelével kis mélyedést készítünk.

5. 

A süteményeket a tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180°C-on (10-15 percig) sütjük.

6. 

ribizli lekvár 3 evőkanál  porcukor 1.5 evőkanál

Lekvárt cukorral összekeverünk.

7. 

A kihűlt sütemények közepébe helyezzük. Minden mélyedésbe körülbelül fél teáskanál lekvárt helyezünk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés