Ropogós fehérje kétszersült

Ropogós kétszersült dióval.
recept,recept fotó,tojásfehérje,porcukor,dió,édes mandulavelő,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
| dió | 50 337 | gramm kcal | |
| porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
| rétesliszt | 160 570 | gramm kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
| tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
| vaj | 10 74 | gramm kcal | |
| édes mandulavelő | 50 290 | gramm kcal |
Recept
1.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 150 gramm • rétesliszt 150 gramm • sütőpor 10 gramm • só
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.


3.
dió 50 gramm • édes mandulavelő 50 gramm
A tésztába belekeverjük a diót majd az egész masszát beleöntjük az előkészített formába.

4.
30 percig 170°C fokon sütjük.

5.
Sütést követően még melegen kifordítjuk a kenyeret a formából és hűlni hagyjuk.

6.
A kenyeret 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál jobb.

7.
Az egyes szeleteket visszarakjuk a sütőbe és 100°C kb 25 percig ropogósra szárítjuk.

Jó étvágyat!























