szakacsreceptek.hu

Ropogós fehérje kétszersült

    

Ropogós kétszersült dióval.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió50gramm
porcukor150gramm
rétesliszt160gramm
-
sütőpor10gramm
tojásfehérje5darab
vaj10gramm
édes mandulavelő50gramm

1. 

tojásfehérje 5 darab  porcukor 150 gramm  rétesliszt 150 gramm  sütőpor 10 gramm 

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

2. 

vaj 10 gramm  rétesliszt 10 gramm

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

3. 

dió 50 gramm  édes mandulavelő 50 gramm

A tésztába belekeverjük a diót majd az egész masszát beleöntjük az előkészített formába.

4. 

30 percig 170°C fokon sütjük.

5. 

Sütést követően még melegen kifordítjuk a kenyeret a formából és hűlni hagyjuk.

6. 

A kenyeret 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál jobb.

7. 

Az egyes szeleteket visszarakjuk a sütőbe és 100°C kb 25 percig ropogósra szárítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés