Ropogós fehérje kétszersült
Ropogós kétszersült dióval.
recept,recept fotó,tojásfehérje,porcukor,dió,édes mandulavelő,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 160 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
édes mandulavelő | 50 | gramm |
Recept
1.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 150 gramm • rétesliszt 150 gramm • sütőpor 10 gramm • só
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.
3.
dió 50 gramm • édes mandulavelő 50 gramm
A tésztába belekeverjük a diót majd az egész masszát beleöntjük az előkészített formába.
4.
30 percig 170°C fokon sütjük.
5.
Sütést követően még melegen kifordítjuk a kenyeret a formából és hűlni hagyjuk.
6.
A kenyeret 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál jobb.
7.
Az egyes szeleteket visszarakjuk a sütőbe és 100°C kb 25 percig ropogósra szárítjuk.
Jó étvágyat!