szakacsreceptek.hu

Ropogós fehérje kétszersült

     

Ropogós kétszersült dióval.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Dió50gramm
Porcukor150gramm
Rétesliszt160gramm
ŠŤ
Sütőpor10gramm
Tojásfehérje5darab
Vaj10gramm
Édes mandulavelő50gramm

1. 

tojásfehérje 5 db  porcukor 150 g  rétesliszt 150 g  sütőpor 10 g 

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

2. 

vaj 10 g  rétesliszt 10 g

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

3. 

dió 50 g  édes mandulavelő 50 g

A tésztába belekeverjük a diót majd az egész masszát beleöntjük az előkészített formába.

4. 

30 percig 170°C fokon sütjük.

5. 

Sütést követően még melegen kifordítjuk a kenyeret a formából és hűlni hagyjuk.

6. 

A kenyeret 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál jobb.

7. 

Az egyes szeleteket visszarakjuk a sütőbe és 100°C kb 25 percig ropogósra szárítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés