Hagyományos diós mézeskalácsok

Régen a mézeskalácsokat zsiradék nélkül sütötték.
recept,recept fotó,méz ,dió, darált,dió,Aprósütemény,Laktózmentes ,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 650 2256 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
méz | 2 99 | evőkanál kcal | |
porcukor | 220 854 | gramm kcal | |
szegfűszeg- őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
szerencsendió, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
őrölt koriander | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept

2.
méz 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • szerencsendió, őrölt 1 csipet
Hozzáadjuk a mézet és a mézeskalács fűszert.


4.
...és összekeverjük.

5.
finomliszt 650 gramm • sütőpor 10 gramm
A végén hozzákeverjük a lisztet melyben sütőport kevertünk szét...

6.
...és kidolgozzuk a tésztát. Ezután három órán keresztül pihentetjük a tésztát egy jó hűvös helyen.


8.
Különböző ábrákat szaggatunk ki a tésztából formák segítségével.

9.
tyúk tojás 1 darab
A tészta ábrákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el és felvert tojással megkenjük őket.


11.
8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!