szakacsreceptek.hu

Hagyományos diós mézeskalácsok

    

Régen a mézeskalácsokat zsiradék nélkül sütötték.

Főzőcske

Adag

100

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió-
dió, darált100gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt650gramm
finomliszt-
méz 2evőkanál
porcukor220gramm
szegfűszeg- őrölt½teáskanál
szerencsendió, őrölt1csipet
sütőpor10gramm
tyúk tojás5darab
őrölt koriander ¼teáskanál

1. 

tyúk tojás 4 darab  porcukor 220 gramm

A tojásokat cukorral habosra keverjük.

2. 

méz  2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál  szerencsendió, őrölt 1 csipet

Hozzáadjuk a mézet és a mézeskalács fűszert.

3. 

dió, darált 100 gramm

Diót szórunk hozzá...

4. 

...és összekeverjük.

5. 

finomliszt 650 gramm  sütőpor 10 gramm

A végén hozzákeverjük a lisztet melyben sütőport kevertünk szét...

6. 

...és kidolgozzuk a tésztát. Ezután három órán keresztül pihentetjük a tésztát egy jó hűvös helyen.

7. 

finomliszt

Lisztel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.

8. 

Különböző ábrákat szaggatunk ki a tésztából formák segítségével.

9. 

tyúk tojás 1 darab

A tészta ábrákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el és felvert tojással megkenjük őket.

10. 

dió

Dió darabokkal díszítjük a tetejét.

11. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés