Marcipános szívecskék mandulás mázzal
Lágy vajas sütemény, telli mandula illattal és ízzel.
recept,recept fotó,darált mandula,marcipán,mandulás likőr- Amaretto,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | - | ||
darált mandula | 100 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
kukoricakeményítő | - | ||
mandulás likőr- Amaretto | 3 | evőkanál | |
marcipán | 200 | gramm | |
málna dzsem | - | ||
porcukor | 230 | gramm | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 180 | gramm |
Recept
1.
darált mandula 100 gramm • finomliszt 200 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 180 gramm • tojássárgája 1 darab
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzászórjuk a cukrot, felszeletelt vajat, tojássárgát és az őrölt mandulát. Sima tésztát dolgozzunk ki amelyet egy fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzünk egy órára.
2.
A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk ki. Kés segítségével áthelyezzük őket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
3.
8 percig 180°C fokon sütjük.
4.
marcipán 200 gramm • kukoricakeményítő
A marcipánt kinyújtjuk egy kukoricakeményítővel megszórt gyúrólapon, 3-4 mm vastagra. A masszából szíveket szaggatunk.
5.
A megsült szívecskéket megkenjük dzsemmel és rárakjuk a marcsipán szívecskéket és ennek a tetejére újra egy megsült tészta szívecskét rakunk.
6.
mandulás likőr- Amaretto 3 evőkanál • porcukor 150 gramm
A máz elkészítése cukorból és mandulás Amaretto likőrből készül.
Jó étvágyat!