RECEPTEK

Marcipános szívecskék mandulás mázzal

Marcipános szívecskék mandulás mázzal

Lágy vajas sütemény, telli mandula illattal és ízzel.

recept,recept fotó,darált mandula,marcipán,mandulás likőr- Amaretto,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász díszítések- színes-
darált mandula100gramm
finomliszt200gramm
kukoricakeményítő-
mandulás likőr- Amaretto3evőkanál
marcipán200gramm
málna dzsem-
porcukor230gramm
tojássárgája1darab
vaj180gramm

 

Recept

1. 

darált mandula 100 gramm  finomliszt 200 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 180 gramm  tojássárgája 1 darab

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzászórjuk a cukrot, felszeletelt vajat, tojássárgát és az őrölt mandulát. Sima tésztát dolgozzunk ki amelyet egy fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzünk egy órára.

2. 

A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk ki. Kés segítségével áthelyezzük őket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

3. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

4. 

marcipán 200 gramm  kukoricakeményítő

A marcipánt kinyújtjuk egy kukoricakeményítővel megszórt gyúrólapon, 3-4 mm vastagra. A masszából szíveket szaggatunk.

5. 

málna dzsem

A megsült szívecskéket megkenjük dzsemmel és rárakjuk a marcsipán szívecskéket és ennek a tetejére újra egy megsült tészta szívecskét rakunk.

6. 

mandulás likőr- Amaretto 3 evőkanál  porcukor 150 gramm

A máz elkészítése cukorból és mandulás Amaretto likőrből készül.

7. 

cukrász díszítések- színes

A szívecskéket félig a mázba mártjuk és hagyjuk megszáradni.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit