szakacsreceptek.hu

Marcipános szívecskék mandulás mázzal

Marcipános szívecskék mandulás mázzal

    

Lágy vajas sütemény, telli mandula illattal és ízzel.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

darált mandula 100 gramm  finomliszt 200 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 180 gramm  tojássárgája 1 darab

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzászórjuk a cukrot, felszeletelt vajat, tojássárgát és az őrölt mandulát. Sima tésztát dolgozzunk ki amelyet egy fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzünk egy órára.

2. 

A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk ki. Kés segítségével áthelyezzük őket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

3. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

4. 

marcipán 200 gramm  kukoricakeményítő

A marcipánt kinyújtjuk egy kukoricakeményítővel megszórt gyúrólapon, 3-4 mm vastagra. A masszából szíveket szaggatunk.

5. 

málna dzsem

A megsült szívecskéket megkenjük dzsemmel és rárakjuk a marcsipán szívecskéket és ennek a tetejére újra egy megsült tészta szívecskét rakunk.

6. 

mandulás likőr- Amaretto 3 evőkanál  porcukor 150 gramm

A máz elkészítése cukorból és mandulás Amaretto likőrből készül.

7. 

cukrász díszítések- színes

A szívecskéket félig a mázba mártjuk és hagyjuk megszáradni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés