Marcipános szívecskék mandulás mázzal

Lágy vajas sütemény, telli mandula illattal és ízzel.
recept,recept fotó,darált mandula,marcipán,mandulás likőr- Amaretto,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | 0 ?? | kcal | |
darált mandula | 100 576 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 0 ?? | kcal | |
mandulás likőr- Amaretto | 3 166 | evőkanál kcal | |
marcipán | 200 904 | gramm kcal | |
málna dzsem | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 230 893 | gramm kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal |
Recept
1.
darált mandula 100 gramm • finomliszt 200 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 180 gramm • tojássárgája 1 darab
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzászórjuk a cukrot, felszeletelt vajat, tojássárgát és az őrölt mandulát. Sima tésztát dolgozzunk ki amelyet egy fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzünk egy órára.

2.
A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk ki. Kés segítségével áthelyezzük őket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

3.
8 percig 180°C fokon sütjük.

4.
marcipán 200 gramm • kukoricakeményítő
A marcipánt kinyújtjuk egy kukoricakeményítővel megszórt gyúrólapon, 3-4 mm vastagra. A masszából szíveket szaggatunk.

5.
A megsült szívecskéket megkenjük dzsemmel és rárakjuk a marcsipán szívecskéket és ennek a tetejére újra egy megsült tészta szívecskét rakunk.

6.
mandulás likőr- Amaretto 3 evőkanál • porcukor 150 gramm
A máz elkészítése cukorból és mandulás Amaretto likőrből készül.


Jó étvágyat!