szakacsreceptek.hu

Fahéjas perecek

     

Omlós, ropogós perecek a karácsonyi asztalra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 100 g  vaj 60 g  nádcukor 30 g  fahéj, őrölt 1 TK  tojássárgája 1 db

Egy tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadjuk a tojássárgáját a felszeletelt vajat, és fahéjat.

2. 

Tésztát gyúrunk, élelmiszer-ipari fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe helyezzük.

3. 

Ezután 15cm-s hengereket formálunk, majd 1cm-s vastag szeletekre vágjuk. Ezekből 25cm hosszú hengert formálunk.

4. 

Pereceket formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

5. 

tyúk tojás 1 db

Felvert tojással megkenjük a tetejét.

6. 

nádcukor  fahéj, őrölt

Megszórjuk cukorral és fahéjjal.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés