Fahéjas perecek
Omlós, ropogós perecek a karácsonyi asztalra.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 100 | gramm | |
nádcukor | 30 | gramm | |
nádcukor | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 60 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 100 gramm • vaj 60 gramm • nádcukor 30 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • tojássárgája 1 darab
Egy tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadjuk a tojássárgáját a felszeletelt vajat, és fahéjat.

2.
Tésztát gyúrunk, élelmiszer-ipari fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe helyezzük.

3.
Ezután 15cm-s hengereket formálunk, majd 1cm-s vastag szeletekre vágjuk. Ezekből 25cm hosszú hengert formálunk.

4.
Pereceket formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.



7.
10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!