szakacsreceptek.hu

Fahéjas finomság

    

Recept egy érdekesen formált száraz süteményre, kellemes fahéj ízzel.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csokoládés puding- por74gramm
fahéj, őrölt1evőkanál
finomliszt250gramm
porcukor100gramm
tyúk tojás1darab
vaj200gramm
vaníliacukor16gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 250 gramm  porcukor 100 gramm  csokoládés puding- por 74 gramm  vaníliacukor 16 gramm  fahéj, őrölt 1 evőkanál  vaj 200 gramm  tyúk tojás 1 darab

A lisztet összekeverjük a cukorral, pudingporral, őrölt fahéjjal, és a vanília cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet egy óráig a hűvösben hagyunk.

A tészta elkészítése

2. Egy fokhagymaprésen át nyomjuk a tésztát

A tésztából kisebb darabokat vesszünk el és fokhagyma présen át nyomjuk egyenesen a sütőpapírral bélelt sütő lapra. Egyforma gombolyag formákat készítünk.

Egy fokhagymaprésen át nyomjuk a tésztát

3. Sütés

A gombolyagokat cukrász gyöngyökkel díszítjük, majd 180 °C , 10 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés