szakacsreceptek.hu

Fahéjas finomság

Recept egy érdekesen formált száraz süteményre, kellemes fahéj ízzel.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csokoládés puding- por74gramm
Fahéj, őrölt1evőkanál
Finomliszt250gramm
Porcukor100gramm
Tyúk tojás1darab
Vaj200gramm
Vaníliacukor16gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 250 g  porcukor 100 g  csokoládés puding- por 74 g  vaníliacukor 16 g  fahéj, őrölt 1 EK  vaj 200 g  tyúk tojás 1 db

A lisztet összekeverjük a cukorral, pudingporral, őrölt fahéjjal, és a vanília cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet egy óráig a hűvösben hagyunk.

A tészta elkészítése

2. Egy fokhagymaprésen át nyomjuk a tésztát

A tésztából kisebb darabokat vesszünk el és fokhagyma présen át nyomjuk egyenesen a sütőpapírral bélelt sütő lapra. Egyforma gombolyag formákat készítünk.

Egy fokhagymaprésen át nyomjuk a tésztát

3. Sütés

A gombolyagokat cukrász gyöngyökkel díszítjük, majd 180 °C , 10 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés