RECEPTEK

Svéd keksz - Pepparkaror

Svéd keksz - Pepparkaror

Pepparkaror eredeti svéd gyömbéres keksz. Finom, telli energiával amely nagyon jól jön a hideg téli napokra. Ha mégsem melegítene fel elégé egy pohár illatos forralt bor biztosan segíteni fog neki :)

recept,recept fotó,őrölt kardamon,szegfűszeg- őrölt,őrölt gyömbér,fahéj, őrölt,BIO cukornád melasz,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

80

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

BIO cukornád melasz1evőkanál
fahéj, őrölt2
kristálycukor200gramm
rétesliszt450gramm
szegfűszeg- őrölt2teáskanál
szódabikarbóna1
tyúk tojás1darab
vaj225gramm
őrölt gyömbér2
őrölt kardamon2teáskanál

 

Recept

1. 

rétesliszt 450 gramm  őrölt kardamon 2 teáskanál  szegfűszeg- őrölt 2 teáskanál  őrölt gyömbér 2 ĆL  fahéj, őrölt 2 ĆL  szódabikarbóna 1 ĆL

A lisztet összekeverjük a fűszerrel és a szódabikarbónával.

2. 

vaj 225 gramm  kristálycukor 200 gramm

A vajat cukorral simára keverjük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  BIO cukornád melasz 1 evőkanál

Az édes vajhoz hozzáadjuk a tojást és a folyékony melaszt. Az egészet jól összekeverjük.

4. 

Majd a vajas masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jól összekeverjük és tésztát készítünk belőle. A tésztát 30 percre hűvös helyre helyezzük el.

5. 

Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 15percig sütjük. Kihűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés