Svéd keksz - Pepparkaror

Pepparkaror eredeti svéd gyömbéres keksz. Finom, telli energiával amely nagyon jól jön a hideg téli napokra. Ha mégsem melegítene fel elégé egy pohár illatos forralt bor biztosan segíteni fog neki :)
recept,recept fotó,őrölt kardamon,szegfűszeg- őrölt,őrölt gyömbér,fahéj, őrölt,BIO cukornád melasz,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
80
Adag tömege
13 g
Adag energiatartalma
54 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 1 44 | evőkanál kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
rétesliszt | 450 1602 | gramm kcal | |
szegfűszeg- őrölt | 2 28 | teáskanál kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 225 1652 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | 2 9 | kcal | |
őrölt kardamon | 2 38 | teáskanál kcal |
Recept
1.
rétesliszt 450 gramm • őrölt kardamon 2 teáskanál • szegfűszeg- őrölt 2 teáskanál • őrölt gyömbér 2 ĆL • fahéj, őrölt 2 ĆL • szódabikarbóna 1 ĆL
A lisztet összekeverjük a fűszerrel és a szódabikarbónával.


3.
tyúk tojás 1 darab • BIO cukornád melasz 1 evőkanál
Az édes vajhoz hozzáadjuk a tojást és a folyékony melaszt. Az egészet jól összekeverjük.

4.
Majd a vajas masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jól összekeverjük és tésztát készítünk belőle. A tésztát 30 percre hűvös helyre helyezzük el.

5.
Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 15percig sütjük. Kihűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!