szakacsreceptek.hu

Raw datolyás-kókuszos rudacskák

     

Egészséges nyalánkság. Nem sütött rudacskák, amelyek tele vannak vitaminnal.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Datolya200gramm
Kakaó30gramm
Kókusz reszelék200gramm
Kókusz reszelék
Méz 80gramm
Tökolaj10gramm
Ásványvíz150milliliter

1. 

datolya 200 g

A szárított datolyát félbevágjuk és eltávolítjuk a magot.

2. 

ásványvíz 150 ml

Egy mélyebb tálba rakjuk, felöntjük ásványvízzel, letakarjuk és 24 órára a hűtőbe tesszük.

3. 

24 óra elteltével a datolyák szinte az összes vizet magukba szívják. Egy botmixer segítségével kásásra aprítjuk. Az ásványvizet nem öntjük le.

4. 

kakaó 30 g  méz  80 g

A datolyához kakaót szórunk, mézet adunk hozzá, és tovább pépesítjük.

5. 

tökolaj 10 g

Olajat adunk hozzá.

6. 

kókusz reszelék 200 g

A végén kókuszreszeléket adunk hozzá.

7. 

Lassan pépesítjük....

8. 

... a kókuszt teljesen beledolgozzuk a masszába.

9. 

Egy sütőpapírral kibélelt tálcára egyenletesen ráhelyezzük, és elegyengetjük a datolya masszát. Kicsit megnyomkodjuk. Kb 25x20cm méretű tálcát használjunk.

10. 

kókusz reszelék

A tetejét megszórjuk kókusszal, és kicsit belenyomkodjuk.

11. 

A tálcát 24 órára hűtőbe rakjuk, hogy megkeményedjen és kissé kiszáradjon, majd rudacskákat vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.

12. 

Egy adag - rudacska kb 25 gramm, és 125 kcal energiaértéke van.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés