Raw datolyás-kókuszos rudacskák
![Raw datolyás-kókuszos rudacskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001182/img_hu_4x3/raw-datolyas-kokuszos-rudacskak_00180.jpg)
Egészséges nyalánkság. Nem sütött rudacskák, amelyek tele vannak vitaminnal.
recept,recept fotó,datolya,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Egészséges sütemények,Nyers ételek - raw food,Karácsony,,Sütés nélküli,Laktózmentes ,Gluténmentes
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények Nyers ételek - raw food Karácsony Sütés nélküli Laktózmentes Gluténmentes Sütés nélküli kalácsok Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
datolya | 200 | gramm | |
kakaó | 30 | gramm | |
kókusz reszelék | 200 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
méz | 80 | gramm | |
tökolaj | 10 | gramm | |
ásványvíz | 150 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2091.jpg)
2.
ásványvíz 150 milliliter
Egy mélyebb tálba rakjuk, felöntjük ásványvízzel, letakarjuk és 24 órára a hűtőbe tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2093.jpg)
3.
24 óra elteltével a datolyák szinte az összes vizet magukba szívják. Egy botmixer segítségével kásásra aprítjuk. Az ásványvizet nem öntjük le.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2096.jpg)
4.
A datolyához kakaót szórunk, mézet adunk hozzá, és tovább pépesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2098.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2102.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2104.jpg)
7.
Lassan pépesítjük....
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2105.jpg)
8.
... a kókuszt teljesen beledolgozzuk a masszába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2110.jpg)
9.
Egy sütőpapírral kibélelt tálcára egyenletesen ráhelyezzük, és elegyengetjük a datolya masszát. Kicsit megnyomkodjuk. Kb 25x20cm méretű tálcát használjunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2112.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2113.jpg)
11.
A tálcát 24 órára hűtőbe rakjuk, hogy megkeményedjen és kissé kiszáradjon, majd rudacskákat vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2114.jpg)
12.
Egy adag - rudacska kb 25 gramm, és 125 kcal energiaértéke van.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2121.jpg)
Jó étvágyat!