szakacsreceptek.hu

Mogyorós desszert

Az Ön édesség utáni vágyát tökéletesen kielégíti ez a cukor nélküli desszert, amely teli van mogyoróval, datolyával, és a tetején szárított szilvával.

 

Adag: 16

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

datolya 200 g  kesu dió natúr 100 g

A datolyákat kimagozzuk, folyó víz alatt átmossuk, és egy tálba rakjuk. Kesu diót adunk hozzá ...

2. 

víz 100 ml

... felöntjük vízzel, letakarjuk, és 4 órára hűtőbe rakjuk.

3. 

A datolyát, diót és a vizet, amelyet nem szívtak magukba átrakjuk egy nagyobb tálba, és botmixerrel kását készítünk belőle.

4. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 100 g

A mogyorót konyhakéssel a lehető legapróbbra vagdossuk ...

5. 

... és hozzákeverjük a datolyás-kesus masszához.

6. 

napraforgómag 50 g  kókusz olaj 40 g

Napraforgó magot szintén apróra feldaraboljuk, de már nem annyira túl apróra. Hozzáadjuk a tálba és kókusz olajjal a botmixer segítségével újra összekeverjük.

7. 

Egy tálcára alufóliát helyezünk, és egy kanál segítségével (néha-néha vízbe kell mártani) a masszából kisebb adagokat rakunk.

8. 

aszalt szilva 120 g

Minden adagba egy szilvát teszünk, és a tálcát 20 percre fagyasztóba tesszük lehűlni.

9. 

20 perc után tálalhatjuk. Hűvös helyen tároljuk.

10. 

friss sztévia

Tálalás előtt minden adagot friss stévia levéllel díszítünk.
1 adag 150 kcal tartalmaz

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés