szakacsreceptek.hu

Raw almás rolád

    

Cukor nélküli nem sütött rolád.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 400gramm
citrom1darab
lenmag50gramm
mandulaszirom-
mazsola150gramm
napraforgómag100gramm
tökolaj10gramm
zabpehely50gramm
ásványvíz100milliliter

1. 

mazsola 150 gramm

A mazsolát hideg vízzel néhányszor átmossuk.

2. 

ásványvíz 100 milliliter

A mazsolákra ásványvizet öntünk, és hűtőben két órán keresztül pihentetjük.

3. 

napraforgómag 100 gramm

A napraforgó magokat ledaráljuk.

4. 

lenmag 50 gramm

Lenmagot finomra darálunk.

5. 

alma  400 gramm  citrom 1 darab

Az almákat megpucoljuk, és vastagabbra lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, és megkeverjük.

6. 

Egy mélyebb tálba mindkét lereszelt magot beleszórjuk. Botmixerrel a mazsolát pépesítjük. Az ásványvizet nem öntjük le.

7. 

tökolaj 10 gramm

A mazsolás pépet hozzáadjuk a tálba a magokhoz, olajat öntünk hozzá, majd tovább pépesítjük.

8. 

zabpehely 50 gramm

A zabpelyhet ledaráljuk, és botmixer segítségével összekeverjük a masszával.

9. 

A kapott masszát egyenletesen szétkenjük egy 32x28cm méretű alufóliára, amelyet áthajtunk.

10. 

Az almákat jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a masszára. Rányomkodjuk...

11. 

és az alufólia segítségével betekerjük rolád formára.

12. 

mandulaszirom

A roládot áthelyezzük egy tálcára, mandulapehellyel megszórjuk, és legalább 4 órán keresztül állni hagyjuk. De nem árt ha 24 órát is állni hagyjuk.

13. 

A roládot felvágjuk és tálaljuk.
Egy adag 120 kcal energiatartalmú.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés