Raw almás rolád

Cukor nélküli nem sütött rolád.
recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Nyers ételek - raw food,Sütés nélküli,Laktózmentes
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények › Nyers ételek - raw food › Sütés nélküli › Laktózmentes › Sütés nélküli kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 400 244 | gramm kcal | |
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
lenmag | 50 267 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 150 426 | gramm kcal | |
napraforgómag | 100 583 | gramm kcal | |
tökolaj | 10 82 | gramm kcal | |
zabpehely | 50 183 | gramm kcal | |
ásványvíz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
ásványvíz 100 milliliter
A mazsolákra ásványvizet öntünk, és hűtőben két órán keresztül pihentetjük.



5.
alma 400 gramm • citrom 1 darab
Az almákat megpucoljuk, és vastagabbra lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, és megkeverjük.

6.
Egy mélyebb tálba mindkét lereszelt magot beleszórjuk. Botmixerrel a mazsolát pépesítjük. Az ásványvizet nem öntjük le.

7.
tökolaj 10 gramm
A mazsolás pépet hozzáadjuk a tálba a magokhoz, olajat öntünk hozzá, majd tovább pépesítjük.


9.
A kapott masszát egyenletesen szétkenjük egy 32x28cm méretű alufóliára, amelyet áthajtunk.

10.
Az almákat jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a masszára. Rányomkodjuk...

11.
és az alufólia segítségével betekerjük rolád formára.

12.
A roládot áthelyezzük egy tálcára, mandulapehellyel megszórjuk, és legalább 4 órán keresztül állni hagyjuk. De nem árt ha 24 órát is állni hagyjuk.

13.
A roládot felvágjuk és tálaljuk.
Egy adag 120 kcal energiatartalmú.

Jó étvágyat!