Raw almás rolád
![Raw almás rolád](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001186/img_hu_4x3/raw-almas-rolad_00180.jpg)
Cukor nélküli nem sütött rolád.
recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Nyers ételek - raw food,Sütés nélküli,Laktózmentes
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények Nyers ételek - raw food Sütés nélküli Laktózmentes Sütés nélküli kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 400 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
lenmag | 50 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
mazsola | 150 | gramm | |
napraforgómag | 100 | gramm | |
tökolaj | 10 | gramm | |
zabpehely | 50 | gramm | |
ásványvíz | 100 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2163.jpg)
2.
ásványvíz 100 milliliter
A mazsolákra ásványvizet öntünk, és hűtőben két órán keresztül pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2168.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2173.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2174.jpg)
5.
alma 400 gramm • citrom 1 darab
Az almákat megpucoljuk, és vastagabbra lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, és megkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2170.jpg)
6.
Egy mélyebb tálba mindkét lereszelt magot beleszórjuk. Botmixerrel a mazsolát pépesítjük. Az ásványvizet nem öntjük le.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2177.jpg)
7.
tökolaj 10 gramm
A mazsolás pépet hozzáadjuk a tálba a magokhoz, olajat öntünk hozzá, majd tovább pépesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2181.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2183.jpg)
9.
A kapott masszát egyenletesen szétkenjük egy 32x28cm méretű alufóliára, amelyet áthajtunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2185.jpg)
10.
Az almákat jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a masszára. Rányomkodjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2188.jpg)
11.
és az alufólia segítségével betekerjük rolád formára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2189.jpg)
12.
A roládot áthelyezzük egy tálcára, mandulapehellyel megszórjuk, és legalább 4 órán keresztül állni hagyjuk. De nem árt ha 24 órát is állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2193.jpg)
13.
A roládot felvágjuk és tálaljuk.
Egy adag 120 kcal energiatartalmú.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001186/small/IMG_2233.jpg)
Jó étvágyat!