Raw almás rolád
Cukor nélküli nem sütött rolád.
recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Nyers ételek - raw food,Sütés nélküli,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények › Nyers ételek - raw food › Sütés nélküli › Laktózmentes › Szezonális receptek › Sütés nélküli kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 400 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
lenmag | 50 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
mazsola | 150 | gramm | |
napraforgómag | 100 | gramm | |
tökolaj | 10 | gramm | |
zabpehely | 50 | gramm | |
ásványvíz | 100 | milliliter |
Recept
2.
ásványvíz 100 milliliter
A mazsolákra ásványvizet öntünk, és hűtőben két órán keresztül pihentetjük.
5.
alma 400 gramm • citrom 1 darab
Az almákat megpucoljuk, és vastagabbra lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, és megkeverjük.
6.
Egy mélyebb tálba mindkét lereszelt magot beleszórjuk. Botmixerrel a mazsolát pépesítjük. Az ásványvizet nem öntjük le.
7.
tökolaj 10 gramm
A mazsolás pépet hozzáadjuk a tálba a magokhoz, olajat öntünk hozzá, majd tovább pépesítjük.
9.
A kapott masszát egyenletesen szétkenjük egy 32x28cm méretű alufóliára, amelyet áthajtunk.
10.
Az almákat jól kinyomkodjuk, és rárakjuk a masszára. Rányomkodjuk...
11.
és az alufólia segítségével betekerjük rolád formára.
12.
A roládot áthelyezzük egy tálcára, mandulapehellyel megszórjuk, és legalább 4 órán keresztül állni hagyjuk. De nem árt ha 24 órát is állni hagyjuk.
13.
A roládot felvágjuk és tálaljuk.
Egy adag 120 kcal energiatartalmú.
Jó étvágyat!