Nem sült almás torta mogyoróval
Kitűnő ropogós torta, teli mogyoróval és tökmaggal. Ízlés szerint citrom lével leöntve tálaljuk.
recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Sütés nélküli,Szezonális receptek
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények › Sütés nélküli › Szezonális receptek › Sütés nélküli kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
citromlé | - | ||
csokoládé 85% | - | ||
mogyoró | 100 | gramm | |
nádcukor | 100 | gramm | |
piskóta | 200 | gramm | |
tökmag, hámozott | 60 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
alma 1 kilogramm • nádcukor 100 gramm
Az almákat meghámozzuk, vastagra reszeljük, megszórjuk cukorral és kását főzünk belőle. Botmixerrel pépesítjük.
3.
Hozzáadjuk az almás püréhez, megkeverjük.
4.
víz 250 milliliter • vaníliás puding -por 37 gramm
A pürét visszatesszük a tűzre, majd vízben elkevert pudingport öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.
6.
Hozzákeverjük az almás kásához.
7.
piskóta 100 gramm
A tortaforma aljára (26 átmérő) piskótákat rakunk. Ha egészségesebb tortát szeretnénk, akkor teljes kiőrlésű piskótát használunk.
9.
Majd ráöntjük a kása másik felét is, és elsimítjuk. 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Ideális esetben egész éjszakára a hűtőben hagyjuk, mert így jobban magukba szívják a piskóták az alma levét.
Jó étvágyat!