szakacsreceptek.hu

Nem sült almás torta mogyoróval

    

Kitűnő ropogós torta, teli mogyoróval és tökmaggal. Ízlés szerint citrom lével leöntve tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 1kilogramm
citromlé-
csokoládé 85%-
mogyoró100gramm
nádcukor100gramm
piskóta200gramm
tökmag, hámozott60gramm
vaníliás puding -por37gramm
víz250milliliter

1. 

alma  1 kilogramm  nádcukor 100 gramm

Az almákat meghámozzuk, vastagra reszeljük, megszórjuk cukorral és kását főzünk belőle. Botmixerrel pépesítjük.

2. 

mogyoró 100 gramm

A mogyorót apróra vágjuk...

3. 

Hozzáadjuk az almás püréhez, megkeverjük.

4. 

víz 250 milliliter  vaníliás puding -por 37 gramm

A pürét visszatesszük a tűzre, majd vízben elkevert pudingport öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.

5. 

tökmag, hámozott 60 gramm

A tökmagokat felaprítjuk.

6. 

Hozzákeverjük az almás kásához.

7. 

piskóta 100 gramm

A tortaforma aljára (26 átmérő) piskótákat rakunk. Ha egészségesebb tortát szeretnénk, akkor teljes kiőrlésű piskótát használunk.

8. 

piskóta 100 gramm

Ráöntjük a kása felét és újabb adag piskótát rakunk.

9. 

Majd ráöntjük a kása másik felét is, és elsimítjuk. 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Ideális esetben egész éjszakára a hűtőben hagyjuk, mert így jobban magukba szívják a piskóták az alma levét.

10. 

csokoládé 85%

A tortát felvágjuk, és olvasztott csokoládéval díszítjük.

11. 

citromlé

Ha a csokoládé máz már kemény, leöntjük citromlével és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés