Nem sült almás torta mogyoróval
Kitűnő ropogós torta, teli mogyoróval és tökmaggal. Ízlés szerint citrom lével leöntve tálaljuk.
recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Sütés nélküli,Szezonális receptek
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények Sütés nélküli Szezonális receptek Sütés nélküli kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
citromlé | - | ||
csokoládé 85% | - | ||
mogyoró | 100 | gramm | |
nádcukor | 100 | gramm | |
piskóta | 200 | gramm | |
tökmag, hámozott | 60 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
alma 1 kilogramm • nádcukor 100 gramm
Az almákat meghámozzuk, vastagra reszeljük, megszórjuk cukorral és kását főzünk belőle. Botmixerrel pépesítjük.


3.
Hozzáadjuk az almás püréhez, megkeverjük.

4.
víz 250 milliliter • vaníliás puding -por 37 gramm
A pürét visszatesszük a tűzre, majd vízben elkevert pudingport öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.


6.
Hozzákeverjük az almás kásához.

7.
piskóta 100 gramm
A tortaforma aljára (26 átmérő) piskótákat rakunk. Ha egészségesebb tortát szeretnénk, akkor teljes kiőrlésű piskótát használunk.


9.
Majd ráöntjük a kása másik felét is, és elsimítjuk. 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Ideális esetben egész éjszakára a hűtőben hagyjuk, mert így jobban magukba szívják a piskóták az alma levét.



Jó étvágyat!