RECEPTEK

Nem sült almás torta mogyoróval

Nem sült almás torta mogyoróval

Kitűnő ropogós torta, teli mogyoróval és tökmaggal. Ízlés szerint citrom lével leöntve tálaljuk.

recept,recept fotó,alma ,Egészséges sütemények,Sütés nélküli

Egészséges sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1kilogramm
citromlé-
csokoládé 85%-
mogyoró100gramm
nádcukor100gramm
piskóta200gramm
tökmag, hámozott60gramm
vaníliás puding -por37gramm
víz250milliliter

 

Recept

1. 

alma  1 kilogramm  nádcukor 100 gramm

Az almákat meghámozzuk, vastagra reszeljük, megszórjuk cukorral és kását főzünk belőle. Botmixerrel pépesítjük.

2. 

mogyoró 100 gramm

A mogyorót apróra vágjuk...

3. 

Hozzáadjuk az almás püréhez, megkeverjük.

4. 

víz 250 milliliter  vaníliás puding -por 37 gramm

A pürét visszatesszük a tűzre, majd vízben elkevert pudingport öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.

5. 

tökmag, hámozott 60 gramm

A tökmagokat felaprítjuk.

6. 

Hozzákeverjük az almás kásához.

7. 

piskóta 100 gramm

A tortaforma aljára (26 átmérő) piskótákat rakunk. Ha egészségesebb tortát szeretnénk, akkor teljes kiőrlésű piskótát használunk.

8. 

piskóta 100 gramm

Ráöntjük a kása felét és újabb adag piskótát rakunk.

9. 

Majd ráöntjük a kása másik felét is, és elsimítjuk. 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Ideális esetben egész éjszakára a hűtőben hagyjuk, mert így jobban magukba szívják a piskóták az alma levét.

10. 

csokoládé 85%

A tortát felvágjuk, és olvasztott csokoládéval díszítjük.

11. 

citromlé

Ha a csokoládé máz már kemény, leöntjük citromlével és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit