szakacsreceptek.hu

Kukoricás muffin mazsolával és szezámmaggal

    

Egészséges muffin - diétás étrendbe kiváló.

Főzőcske

Adag

9

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
kukoricagríz (polenta)100gramm
mazsola60gramm
méz 80gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom100milliliter
nádcukor1teáskanál
szezámmag1teáskanál
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás1darab
víz200milliliter
zabpehely50gramm

1. 

mazsola 60 gramm

A mazsolát beáztatjuk vízbe.

2. 

zabpehely 50 gramm  víz 200 milliliter

A zabpelyhet leöntjük vízzel.

3. 

kukoricagríz (polenta) 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba kukorica darát öntünk, fahéjat, és sütőport.

4. 

tyúk tojás 1 darab  méz  80 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 100 milliliter

Tojást kikeverünk mézzel és joghurttal,...

5. 

...majd a zabpelyhet leszűrjük...

6. 

... együtt a joghurtos-tojásos-mézes masszával hozzáadjuk a kukorica darához.

7. 

Hozzákeverjük a leszűrt mazsolát...

8. 

... az ilyen folyékony tésztát beleöntjük a szilikon muffin formákba. Amennyiben pléh formában sütjük, akkor előtte ki kell vajazzuk, és meghintjük lisztel.

9. 

szezámmag 1 teáskanál  nádcukor 1 teáskanál

160°C-on kb 25-30 percig sütjük a sütő legfelsőbb részén. Ezután a muffinokat kivesszük, és megszórjuk szezámmal és cukorral, majd visszarakjuk, és további 5-8 percig sütjük 180°C fokon.

10. 

A kihűlt muffinokat kiborítjuk a formákból és tálaljuk.
1 db muffin kb 110 kcal

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés