szakacsreceptek.hu

Kukoricás muffin mazsolával és szezámmaggal

Egészséges muffin - diétás étrendbe kiváló.

 

Adag: 9

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Fahéj, őrölt1teáskanál
Kukoricagríz (polenta)100gramm
Mazsola60gramm
Méz 80gramm
Natúr joghurt 3,5% zsírtartalom100milliliter
Nádcukor1teáskanál
Szezámmag1teáskanál
Sütőpor1teáskanál
Tyúk tojás1darab
Víz200milliliter
Zabpehely50gramm

1. 

mazsola 60 g

A mazsolát beáztatjuk vízbe.

2. 

zabpehely 50 g  víz 200 ml

A zabpelyhet leöntjük vízzel.

3. 

kukoricagríz (polenta) 100 g  fahéj, őrölt 1 TK  sütőpor 1 TK

Egy tálba kukorica darát öntünk, fahéjat, és sütőport.

4. 

tyúk tojás 1 db  méz  80 g  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 100 ml

Tojást kikeverünk mézzel és joghurttal,...

5. 

...majd a zabpelyhet leszűrjük...

6. 

... együtt a joghurtos-tojásos-mézes masszával hozzáadjuk a kukorica darához.

7. 

Hozzákeverjük a leszűrt mazsolát...

8. 

... az ilyen folyékony tésztát beleöntjük a szilikon muffin formákba. Amennyiben pléh formában sütjük, akkor előtte ki kell vajazzuk, és meghintjük lisztel.

9. 

szezámmag 1 TK  nádcukor 1 TK

160°C-on kb 25-30 percig sütjük a sütő legfelsőbb részén. Ezután a muffinokat kivesszük, és megszórjuk szezámmal és cukorral, majd visszarakjuk, és további 5-8 percig sütjük 180°C fokon.

10. 

A kihűlt muffinokat kiborítjuk a formákból és tálaljuk.
1 db muffin kb 110 kcal

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés