Kukoricás muffin mazsolával és szezámmaggal
Egészséges muffin - diétás étrendbe kiváló.
recept,recept fotó,mazsola,kukoricagríz (polenta),szezámmag,Egészséges sütemények
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kukoricagríz (polenta) | 100 | gramm | |
mazsola | 60 | gramm | |
méz | 80 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 100 | milliliter | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
szezámmag | 1 | teáskanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter | |
zabpehely | 50 | gramm |
Recept
3.
kukoricagríz (polenta) 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • sütőpor 1 teáskanál
Egy tálba kukorica darát öntünk, fahéjat, és sütőport.
4.
tyúk tojás 1 darab • méz 80 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 100 milliliter
Tojást kikeverünk mézzel és joghurttal,...
5.
...majd a zabpelyhet leszűrjük...
6.
... együtt a joghurtos-tojásos-mézes masszával hozzáadjuk a kukorica darához.
7.
Hozzákeverjük a leszűrt mazsolát...
8.
... az ilyen folyékony tésztát beleöntjük a szilikon muffin formákba. Amennyiben pléh formában sütjük, akkor előtte ki kell vajazzuk, és meghintjük lisztel.
9.
szezámmag 1 teáskanál • nádcukor 1 teáskanál
160°C-on kb 25-30 percig sütjük a sütő legfelsőbb részén. Ezután a muffinokat kivesszük, és megszórjuk szezámmal és cukorral, majd visszarakjuk, és további 5-8 percig sütjük 180°C fokon.
10.
A kihűlt muffinokat kiborítjuk a formákból és tálaljuk.
1 db muffin kb 110 kcal
Jó étvágyat!