Csirkemell ananásszal, mazsolával és rizzsel
Egyszerűen elkészíthető mennyei csirkemell, mazsolával és ananásszal.
recept,recept fotó,szárított ananász,mazsola,csirkemell,Csirkehús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 600 | gramm | |
mazsola | 50 | gramm | |
rizsa | 250 | gramm | |
szárított ananász | 150 | gramm | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | 0 | ||
ásványvíz | - |
Recept
1.
szárított ananász 150 gramm • mazsola 50 gramm • csirkemell 600 gramm • só • szójamártás 2 evőkanál
A szárított ananászt és a mazsolát rövid időre hideg vízbe áztatjuk. A csirkemellet megmossuk, felvágjuk, és beletesszük a első (legalsó) pároló edénybe, sózzuk, és megkenjük szójaszósszal, megszórjuk mazsolával és ananász darabokkal.b
2.
rizsa 250 gramm • só • ásványvíz
A rizst egy szita segítségével alaposan átmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd beletesszük a rizsfőző edényben, sózzuk és felöntjük szénsavas vízzel kb. 1,5 cm-ig a rizs fölé. A rizses edényt beletesszük a pároló edény második fokozatába. Letakarjuk és 40 percig pároljuk.
Jó étvágyat!