Színes húsos - zöldséges ragu
Finom, könnyű ragu csirkehúsból, színes, és vitamindús zöldségekkel. Köretnek kiváló rizs, illetve tészta.
recept,recept fotó,csirkemell,kápia paprika, friss,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,sampinyon (konzerv),Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 450 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | darab | |
hagyma | 1 | darab | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 100 | gramm | |
kremsi mustár | 1 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 2 | evőkanál | |
kápia paprika, friss | 1 | darab | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
paradicsom | 1 | darab | |
sampinyon (konzerv) | 115 | gramm | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
víz | ¼ | liter | |
ételízesítő | 2 | teáskanál |
Recept
1. A hús pácolása
csirkemell 450 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál • kremsi mustár 1 evőkanál • szójamártás 2 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő 2 teáskanál • só
A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. Olaj, mustár, szója mártás, só és fűszer összekeverésével elkészítjük a pácot. A csirkehúst összekeverjük a páccal, majd az ízek keveredése végett a hűtőben állni hagyjuk egy óráig.

2.
hagyma 1 darab
Mélyebb serpenyőbe, vagy lábasban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Addig pirítjuk amíg a hús megpuhul.

3.
kápia paprika, friss 1 darab • fokhagyma 2 darab • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm • sampinyon (konzerv) 115 gramm
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a felvagdalt foghagymát, a csíkokra vágott piros paprikát, kukoricát és a sampinyon gombát.

4.
paradicsom 1 darab • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 100 gramm
Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zöldbabot.

5.
víz ¼ liter • kukoricakeményítő 2 evőkanál
A vízben szétkeverjük az ételsűrítőt, vagy a finom lisztet, és beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy kis ideig még főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!