Színes húsos - zöldséges ragu

Finom, könnyű ragu csirkehúsból, színes, és vitamindús zöldségekkel. Köretnek kiváló rizs, illetve tészta.
recept,recept fotó,csirkemell,kápia paprika, friss,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,sampinyon (konzerv),Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 450 496 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 ?? | darab kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 100 30 | gramm kcal | |
kremsi mustár | 1 17 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 2 109 | evőkanál kcal | |
kápia paprika, friss | 1 ?? | darab kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 150 140 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 1 ?? | darab kcal | |
sampinyon (konzerv) | 115 25 | gramm kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | ¼ 0 | liter kcal | |
ételízesítő | 2 0 | teáskanál kcal |
Recept
1. A hús pácolása
csirkemell 450 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál • kremsi mustár 1 evőkanál • szójamártás 2 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő 2 teáskanál • só
A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. Olaj, mustár, szója mártás, só és fűszer összekeverésével elkészítjük a pácot. A csirkehúst összekeverjük a páccal, majd az ízek keveredése végett a hűtőben állni hagyjuk egy óráig.

2.
hagyma 1 darab
Mélyebb serpenyőbe, vagy lábasban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Addig pirítjuk amíg a hús megpuhul.

3.
kápia paprika, friss 1 darab • fokhagyma 2 darab • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm • sampinyon (konzerv) 115 gramm
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a felvagdalt foghagymát, a csíkokra vágott piros paprikát, kukoricát és a sampinyon gombát.

4.
paradicsom 1 darab • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 100 gramm
Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zöldbabot.

5.
víz ¼ liter • kukoricakeményítő 2 evőkanál
A vízben szétkeverjük az ételsűrítőt, vagy a finom lisztet, és beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy kis ideig még főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!