szakacsreceptek.hu

Színes húsos - zöldséges ragu

    

Finom, könnyű ragu csirkehúsból, színes, és vitamindús zöldségekkel. Köretnek kiváló rizs, illetve tészta.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. A hús pácolása

csirkemell 450 gramm  napraforgó olaj 4 evőkanál  kremsi mustár 1 evőkanál  szójamártás 2 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  ételízesítő 2 teáskanál 

A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. Olaj, mustár, szója mártás, só és fűszer összekeverésével elkészítjük a pácot. A csirkehúst összekeverjük a páccal, majd az ízek keveredése végett a hűtőben állni hagyjuk egy óráig.

A hús pácolása

2. 

hagyma 1 darab

Mélyebb serpenyőbe, vagy lábasban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Addig pirítjuk amíg a hús megpuhul.

3. 

kápia paprika, friss 1 darab  fokhagyma 2 darab  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm  sampinyon (konzerv) 115 gramm

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a felvagdalt foghagymát, a csíkokra vágott piros paprikát, kukoricát és a sampinyon gombát.

4. 

paradicsom 1 darab  zöldbab (mélyfagyasztott) 100 gramm

Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zöldbabot.

5. 

víz ¼ liter  kukoricakeményítő 2 evőkanál

A vízben szétkeverjük az ételsűrítőt, vagy a finom lisztet, és beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy kis ideig még főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés