Mogyoróvajas kenyér
Lágy mogyoróvajas kenyér házi kenyérsütőgépben sütve.
recept,recept fotó,mogyoróvaj,zsemlemorzsa,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
mogyoróvaj | 100 | gramm | |
szárított (instant) élesztő | 2 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
1.
víz 250 milliliter • mogyoróvaj 100 gramm
A dagasztó és sütőedénybe vizet öntünk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.
2.
só ½ teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • zsemlemorzsa 100 gramm • finomliszt 200 gramm • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
Hozzáadunk sót, cukrot, zsemlemorzsát és lisztet. A tetejére élesztőt szórunk.
3.
Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 700g
A héja színe: közepesen sötét
4.
Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.
5. Tippünk
Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.
Jó étvágyat!