szakacsreceptek.hu

Mogyoróvajas kenyér

    

Lágy mogyoróvajas kenyér házi kenyérsütőgépben sütve.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt200gramm
kristálycukor1evőkanál
mogyoróvaj100gramm
szárított (instant) élesztő2teáskanál
½teáskanál
víz250milliliter
zsemlemorzsa100gramm

1. 

víz 250 milliliter  mogyoróvaj 100 gramm

A dagasztó és sütőedénybe vizet öntünk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.

2. 

 ½ teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  zsemlemorzsa 100 gramm  finomliszt 200 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

Hozzáadunk sót, cukrot, zsemlemorzsát és lisztet. A tetejére élesztőt szórunk.

3. 

Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 700g
A héja színe: közepesen sötét

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

5. Tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés