Töltött gyümölcs ostya
![Töltött gyümölcs ostya](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002071/img_hu_4x3/toltott-gyumolcs-ostya_00180.jpg)
Egy finom édesség minden alkalomra
recept,recept fotó,aszalt szilva,mazsola,datolya,aszalt barack,Goji bogyó - Kínai ördögcérna,tortaostya,Aprósütemény,Édességek,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
Goji bogyó - Kínai ördögcérna | 50 | gramm | |
aszalt barack | 50 | gramm | |
aszalt szilva | 100 | gramm | |
cukrozott sűrített tej | 200 | gramm | |
datolya | 100 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
tortaostya | 3 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
aszalt szilva 100 gramm • mazsola 100 gramm • datolya 100 gramm • aszalt barack 50 gramm • Goji bogyó - Kínai ördögcérna 50 gramm
A szárított gyümölcsöt vízzel leöblítjök...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_9984.jpg)
2.
...és apróra szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_9986.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_9988.jpg)
4.
Hozzákeverjük a gyümölcsöt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_9999.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_0001.jpg)
6.
A másik tortalapot rá helyezzük a gyümölcsre és rá visszük a gyümölcsös töltelék másik felét is. Letakarjuk a harmadik tortalappal. Hűvös helyre rakjuk és 30 percig hagyjuk keményedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_0005.jpg)
7.
Ezután nehezéket rakunk a tortalapokra és óvatosan összenyomjuk. További 24 órára hűvös helyre rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_0007.jpg)
8.
Éles késsel felszeleteljük. Kisebb szeletekre ajánljuk felszeletelni, mivel ez egy igazán édes csemege. Hűvös helyen tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002071/small/IMG_0009.jpg)
Jó étvágyat!