szakacsreceptek.hu

Karácsonyi süni szilvával

    

Finom és ropogós süni formájú édesség, aszalt szilvával töltve, csokoládéba mártva és kókusszal megszórva... A gyerekek már az elkészítést is élvezni fogják. A benne lévő szilvának köszönhetően a a sünik elég nagyok ahhoz, hogy a kis gyermek kezecskék formálhassák.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
aszalt szilva20darab
citromhéj½teáskanál
finomliszt220gramm
főzőcsokoládé80gramm
habtejszín (30-33%)4evőkanál
kukoricakeményítő30gramm
kókusz reszelék-
porcukor60gramm
tyúk tojás1darab
vaj125gramm

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 60 gramm  finomliszt 220 gramm  kukoricakeményítő 30 gramm  tyúk tojás 1 darab  citromhéj ½ teáskanál

Egy tálba vaj szeleteket rakunk, rászórjuk a cukrot, kukorica keményítőt, tojást és egy citrom lereszelt héját.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk megkeményedni.

3. 

aszalt szilva 20 darab

A szilvánál ellenőrizzük, hogy nem maradt e valamelyikben benne a magja, majd megmossuk. Megvárjuk míg megszáradnak

4. 

A tésztából egy 20 cm hosszú hengert formálunk, amelyet 20 részre vágunk.

5. 

Az összes tészta darabot a kezünkkel kicsit széthúzzuk, majd egy egész szilvát "csomagolunk" a tésztába.

6. 

Könnycseppeket formálunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

7. 

15 percig 175°C fokon sütjük.

8. 

főzőcsokoládé 80 gramm  habtejszín (30-33%) 4 evőkanál

A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk tejszínnel.

9. 

A kihűlt sünik felső részét belemártjuk a csokoládéba, kb a feléig - 2/3-áig.

10. 

kókusz reszelék

Majd beletesszük a kókuszba is.

11. 

A süniket rárakjuk egy rácsra, és csokoládéval felfestjük az orrot és a szemeket.

12. 

Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés