Karácsonyi süni szilvával
Finom és ropogós süni formájú édesség, aszalt szilvával töltve, csokoládéba mártva és kókusszal megszórva... A gyerekek már az elkészítést is élvezni fogják. A benne lévő szilvának köszönhetően a a sünik elég nagyok ahhoz, hogy a kis gyermek kezecskék formálhassák.
recept,recept fotó,aszalt szilva,főzőcsokoládé,kókusz reszelék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 20 | darab | |
citromhéj | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 220 | gramm | |
főzőcsokoládé | 80 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 4 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
porcukor | 60 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
vaj 125 gramm • porcukor 60 gramm • finomliszt 220 gramm • kukoricakeményítő 30 gramm • tyúk tojás 1 darab • citromhéj ½ teáskanál
Egy tálba vaj szeleteket rakunk, rászórjuk a cukrot, kukorica keményítőt, tojást és egy citrom lereszelt héját.
2.
Kidolgozzuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk megkeményedni.
3.
aszalt szilva 20 darab
A szilvánál ellenőrizzük, hogy nem maradt e valamelyikben benne a magja, majd megmossuk. Megvárjuk míg megszáradnak
4.
A tésztából egy 20 cm hosszú hengert formálunk, amelyet 20 részre vágunk.
5.
Az összes tészta darabot a kezünkkel kicsit széthúzzuk, majd egy egész szilvát "csomagolunk" a tésztába.
6.
Könnycseppeket formálunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.
7.
15 percig 175°C fokon sütjük.
8.
főzőcsokoládé 80 gramm • habtejszín (30-33%) 4 evőkanál
A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk tejszínnel.
9.
A kihűlt sünik felső részét belemártjuk a csokoládéba, kb a feléig - 2/3-áig.
11.
A süniket rárakjuk egy rácsra, és csokoládéval felfestjük az orrot és a szemeket.
12.
Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
Jó étvágyat!