szakacsreceptek.hu

Sütés nélküli csokoládés finomság

    

Egyszerű és gyorsan elkészíthető csokoládés finomság piskótával.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés-
dió, darált200gramm
fekete kávé1teáskanál
főzőcsokoládé100gramm
piskóta200gramm
piskóta-
porcukor60gramm
porcukor4evőkanál
ribizli lekvár2evőkanál
tojásfehérje1darab
vaj180gramm
vaníliacukor1darab
víz0.2liter

1. 

piskóta 200 gramm  dió, darált 200 gramm  vaníliacukor 1 darab  porcukor 60 gramm  vaj 100 gramm  főzőcsokoládé 100 gramm  tojásfehérje 1 darab  ribizli lekvár 2 evőkanál

A piskótát összetörjük, hozzáadjuk a őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, olvasztott csokoládét, lekvárt, tojás fehérjét, rumot és vajat, majd jól összekeverjük, és tésztát dolgozunk ki belőle. Műanyag zacskóba tesszük, és hűtőben egy órát állni hagyjuk.

2. 

Cukorral hintett gyúrólapon, esetleg két fólia között kb 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, és 4x4cm kockákat vágunk, vagy más formákat, úgy, hogy egy kissé nagyobb legyen mint a piskóta.

3. 

vaj 80 gramm  porcukor 4 evőkanál  cukrász öntet, csokoládés

A kivágott tészta tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk, és a közepére egy kis krémet teszünk. A krém elkészítése: vajat és cukrot jól kikeverünk.

4. 

piskóta  fekete kávé 1 teáskanál  víz 0.2 liter

Kávét főzünk, melyben egy másodpercre megáztatjuk a piskótákat, és így a csokoládéba mártott tésztára tesszük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés