Sütés nélküli csokoládés finomság
Egyszerű és gyorsan elkészíthető csokoládés finomság piskótával.
recept,recept fotó,piskóta,piskóta,dió, darált,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény Karácsony Sütés nélküli Karácsonyi sütés nélküli desszertek Karácsonyi kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
dió, darált | 200 | gramm | |
fekete kávé | 1 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
piskóta | 200 | gramm | |
piskóta | - | ||
porcukor | 60 | gramm | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
ribizli lekvár | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | darab | |
víz | 0.2 | liter |
Recept
1.
piskóta 200 gramm • dió, darált 200 gramm • vaníliacukor 1 darab • porcukor 60 gramm • vaj 100 gramm • főzőcsokoládé 100 gramm • tojásfehérje 1 darab • ribizli lekvár 2 evőkanál
A piskótát összetörjük, hozzáadjuk a őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, olvasztott csokoládét, lekvárt, tojás fehérjét, rumot és vajat, majd jól összekeverjük, és tésztát dolgozunk ki belőle. Műanyag zacskóba tesszük, és hűtőben egy órát állni hagyjuk.
2.
Cukorral hintett gyúrólapon, esetleg két fólia között kb 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, és 4x4cm kockákat vágunk, vagy más formákat, úgy, hogy egy kissé nagyobb legyen mint a piskóta.
3.
vaj 80 gramm • porcukor 4 evőkanál • cukrász öntet, csokoládés
A kivágott tészta tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk, és a közepére egy kis krémet teszünk. A krém elkészítése: vajat és cukrot jól kikeverünk.
4.
piskóta • fekete kávé 1 teáskanál • víz 0.2 liter
Kávét főzünk, melyben egy másodpercre megáztatjuk a piskótákat, és így a csokoládéba mártott tésztára tesszük.
Jó étvágyat!