Sütés nélküli csokoládés finomság

Egyszerű és gyorsan elkészíthető csokoládés finomság piskótával.
recept,recept fotó,piskóta,piskóta,dió, darált,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Sütés nélküli › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 200 1348 | gramm kcal | |
fekete kávé | 1 1 | teáskanál kcal | |
főzőcsokoládé | 100 501 | gramm kcal | |
piskóta | 200 794 | gramm kcal | |
piskóta | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
porcukor | 4 156 | evőkanál kcal | |
ribizli lekvár | 2 57 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal | |
víz | 0.2 0 | liter kcal |
Recept
1.
piskóta 200 gramm • dió, darált 200 gramm • vaníliacukor 1 darab • porcukor 60 gramm • vaj 100 gramm • főzőcsokoládé 100 gramm • tojásfehérje 1 darab • ribizli lekvár 2 evőkanál
A piskótát összetörjük, hozzáadjuk a őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, olvasztott csokoládét, lekvárt, tojás fehérjét, rumot és vajat, majd jól összekeverjük, és tésztát dolgozunk ki belőle. Műanyag zacskóba tesszük, és hűtőben egy órát állni hagyjuk.

2.
Cukorral hintett gyúrólapon, esetleg két fólia között kb 1,5 cm vastagságra nyújtjuk, és 4x4cm kockákat vágunk, vagy más formákat, úgy, hogy egy kissé nagyobb legyen mint a piskóta.

3.
vaj 80 gramm • porcukor 4 evőkanál • cukrász öntet, csokoládés
A kivágott tészta tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk, és a közepére egy kis krémet teszünk. A krém elkészítése: vajat és cukrot jól kikeverünk.

4.
piskóta • fekete kávé 1 teáskanál • víz 0.2 liter
Kávét főzünk, melyben egy másodpercre megáztatjuk a piskótákat, és így a csokoládéba mártott tésztára tesszük.

Jó étvágyat!