RECEPTEK

Diós-magvas keksz

Diós-magvas keksz

Egyszerű édes keksz amely a diónak, lenmagoknak és szezámmagoknak köszönhetően nagy mennyiségű omega-3 zsírsavakat és rostokat tartalmaz.

recept,recept fotó,finomliszt,szezámmag,lenmag,dió, darált,Aprósütemény

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Aprósütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált85gramm
finomliszt210gramm
kristálycukor80gramm
lenmag30gramm
porcukor100gramm
szezámmag50gramm
szódabikarbóna2teáskanál
-
tyúk tojás2darab
vaj115gramm
vanília aroma1teáskanál
vaníliás puding -por40gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

vaj 115 gramm  porcukor 100 gramm  kristálycukor 80 gramm  tyúk tojás 2 darab  vanília aroma 1 teáskanál

A sütőt 180°C fokra felmelegítjük. Egy tálkában összekeverjük a vajat, porcukrot és a kristálycukrot, hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Az egészet együtt jól összekeverjük.

2. Száraz alapanyagok

finomliszt 210 gramm  vaníliás puding -por 40 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál    szezámmag 50 gramm  lenmag 30 gramm

Egy másik tálkában összekeverjük a lisztet, vanília pudingot, szódabikarbónát és egy csipetnyi sót. Ezután hozzákeverjük az apróra őrölt szezám magot és a lenmagot.

3. Hozzákeverjük a diót is

dió, darált 85 gramm

A száraz alapanyagokat hozzákeverjük a kikevert vajas masszához és beleszórjuk az apróra felvágott diót is.

4. Sütés

A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral és egy kanál segítségével rakjuk rá a sütőlapra a tésztát -gombócokat egymástól kb 3 cm távol. 10 percig sütjük. A kekszek sütés közben szépen megnagyobbodnak.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés