Diós-magvas keksz
Egyszerű édes keksz amely a diónak, lenmagoknak és szezámmagoknak köszönhetően nagy mennyiségű omega-3 zsírsavakat és rostokat tartalmaz.
recept,recept fotó,finomliszt,szezámmag,lenmag,dió, darált,Aprósütemény
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 85 | gramm | |
finomliszt | 210 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
lenmag | 30 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
szezámmag | 50 | gramm | |
szódabikarbóna | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 115 | gramm | |
vanília aroma | 1 | teáskanál | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 115 gramm • porcukor 100 gramm • kristálycukor 80 gramm • tyúk tojás 2 darab • vanília aroma 1 teáskanál
A sütőt 180°C fokra felmelegítjük. Egy tálkában összekeverjük a vajat, porcukrot és a kristálycukrot, hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Az egészet együtt jól összekeverjük.

2. Száraz alapanyagok
finomliszt 210 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • só • szezámmag 50 gramm • lenmag 30 gramm
Egy másik tálkában összekeverjük a lisztet, vanília pudingot, szódabikarbónát és egy csipetnyi sót. Ezután hozzákeverjük az apróra őrölt szezám magot és a lenmagot.

3. Hozzákeverjük a diót is
dió, darált 85 gramm
A száraz alapanyagokat hozzákeverjük a kikevert vajas masszához és beleszórjuk az apróra felvágott diót is.

4. Sütés
A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral és egy kanál segítségével rakjuk rá a sütőlapra a tésztát -gombócokat egymástól kb 3 cm távol. 10 percig sütjük. A kekszek sütés közben szépen megnagyobbodnak.

Jó étvágyat!