Diós karácsonyi sütemény

Finom diós sütemény, mogyorós-csokoládés krémmel töltve, csokoládéval leöntve. Nagyon finom karácsonyi sütemény. Nem szükséges a hűvösben tárolni.
recept,recept fotó,dió, darált,mogyorós-kakaó krém,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 125 843 | gramm kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
kristálycukor | 125 503 | gramm kcal | |
mogyorós-kakaó krém | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1.
vaj 250 gramm • finomliszt 250 gramm • kristálycukor 125 gramm • vaníliacukor 1 darab • dió, darált 125 gramm • tojássárgája 1 darab
A puha zsiradékot, lisztet, cukrot, őrölt diót és a tojássárgáját összekeverünk, majd jól összegyúrjuk ,aztán egy ideig hűvös helyre helyezzük.

2.
A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és formákat vágunk ki belőle.

3.
A formákat sütőlapra helyezzük és kb. 7 percig 180 °C sütjük.

4.
A sütés után hagyjuk egy ideig hűlni.



Jó étvágyat!