szakacsreceptek.hu

Diós karácsonyi sütemény

    

Finom diós sütemény, mogyorós-csokoládés krémmel töltve, csokoládéval leöntve. Nagyon finom karácsonyi sütemény. Nem szükséges a hűvösben tárolni.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

vaj 250 gramm  finomliszt 250 gramm  kristálycukor 125 gramm  vaníliacukor 1 darab  dió, darált 125 gramm  tojássárgája 1 darab

A puha zsiradékot, lisztet, cukrot, őrölt diót és a tojássárgáját összekeverünk, majd jól összegyúrjuk ,aztán egy ideig hűvös helyre helyezzük.

2. 

A tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és formákat vágunk ki belőle.

3. 

A formákat sütőlapra helyezzük és kb. 7 percig 180 °C sütjük.

4. 

A sütés után hagyjuk egy ideig hűlni.

5. 

mogyorós-kakaó krém

A megsült formákat megkenjük krémmel majd kettőt összeragasztunk.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

Leöntjük csokoládé mázzal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés