Diós holdacskák
Omlós, száraz karácsonyi sütemény.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítés - csillagok | - | ||
dió, darált | 125 | gramm | |
finomliszt | 150 | gramm | |
főzőcsokoládé | 150 | gramm | |
margarin | 15 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
dió, darált 125 gramm • finomliszt 150 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 125 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálba lisztet, diót és cukrot szórunk. Hozzáadjuk a felvágott vajat és szódabikarbónát.
2.
Kemény tésztát készítünk belőle, és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.
3.
A formákat élelmiszerfóliába csomagoljuk.
4.
A tésztából 2,5 cm vastag hengert gyúrunk, majd 1,5 cm hosszúra daraboljuk. Minden darabot egy formába nyomkodunk...
5.
...majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formából kivett tésztát.
6.
10 percig 180°C fokon sütjük.
7.
főzőcsokoládé 150 gramm • margarin 15 gramm
A csokoládét feldaraboljuk, majd egy mélyebb kis lábasba rakjuk, hozzáadunk 100%-os növényi zsiradékot és meleg vízben felolvasztjuk. A csokimázba belemártogatjuk a holdacskák csücskét, és egy rácsra helyezzük.
9.
A holdacskákra rajzolhatunk szemet és szájat, csokoládéba mártott ecsettel :)
Jó étvágyat!