szakacsreceptek.hu

Diós holdacskák

    

Omlós, száraz karácsonyi sütemény.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
cukrász díszítés - csillagok-
dió, darált125gramm
finomliszt150gramm
főzőcsokoládé150gramm
margarin15gramm
porcukor80gramm
szódabikarbóna½teáskanál
vaj125gramm

1. 

dió, darált 125 gramm  finomliszt 150 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 125 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálba lisztet, diót és cukrot szórunk. Hozzáadjuk a felvágott vajat és szódabikarbónát.

2. 

Kemény tésztát készítünk belőle, és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A formákat élelmiszerfóliába csomagoljuk.

4. 

A tésztából 2,5 cm vastag hengert gyúrunk, majd 1,5 cm hosszúra daraboljuk. Minden darabot egy formába nyomkodunk...

5. 

...majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formából kivett tésztát.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

főzőcsokoládé 150 gramm  margarin 15 gramm

A csokoládét feldaraboljuk, majd egy mélyebb kis lábasba rakjuk, hozzáadunk 100%-os növényi zsiradékot és meleg vízben felolvasztjuk. A csokimázba belemártogatjuk a holdacskák csücskét, és egy rácsra helyezzük.

8. 

cukrász díszítés - csillagok

A csokoládés részeket megszórjuk cukrász díszítéssel.

9. 

A holdacskákra rajzolhatunk szemet és szájat, csokoládéba mártott ecsettel :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés