szakacsreceptek.hu

Diós holdacskák

Diós holdacskák

    

Omlós, száraz karácsonyi sütemény.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

dió, darált 125 gramm  finomliszt 150 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 125 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálba lisztet, diót és cukrot szórunk. Hozzáadjuk a felvágott vajat és szódabikarbónát.

2. 

Kemény tésztát készítünk belőle, és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A formákat élelmiszerfóliába csomagoljuk.

4. 

A tésztából 2,5 cm vastag hengert gyúrunk, majd 1,5 cm hosszúra daraboljuk. Minden darabot egy formába nyomkodunk...

5. 

...majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formából kivett tésztát.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

főzőcsokoládé 150 gramm  margarin 15 gramm

A csokoládét feldaraboljuk, majd egy mélyebb kis lábasba rakjuk, hozzáadunk 100%-os növényi zsiradékot és meleg vízben felolvasztjuk. A csokimázba belemártogatjuk a holdacskák csücskét, és egy rácsra helyezzük.

8. 

cukrász díszítés - csillagok

A csokoládés részeket megszórjuk cukrász díszítéssel.

9. 

A holdacskákra rajzolhatunk szemet és szájat, csokoládéba mártott ecsettel :)

Jó étvágyat!

cukrász díszítés - csillagok-
dió, darált125gramm
finomliszt150gramm
főzőcsokoládé150gramm
margarin15gramm
porcukor80gramm
szódabikarbóna½teáskanál
vaj125gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés