szakacsreceptek.hu

Diós holdacskák

Omlós, száraz karácsonyi sütemény.

 

Adag: 35

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

dió, darált 125 g  finomliszt 150 g  porcukor 80 g  vaj 125 g  szódabikarbóna ½ TK

Egy tálba lisztet, diót és cukrot szórunk. Hozzáadjuk a felvágott vajat és szódabikarbónát.

2. 

Kemény tésztát készítünk belőle, és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A formákat élelmiszerfóliába csomagoljuk.

4. 

A tésztából 2,5 cm vastag hengert gyúrunk, majd 1,5 cm hosszúra daraboljuk. Minden darabot egy formába nyomkodunk...

5. 

...majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formából kivett tésztát.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

főzőcsokoládé 150 g  margarin 15 g

A csokoládét feldaraboljuk, majd egy mélyebb kis lábasba rakjuk, hozzáadunk 100%-os növényi zsiradékot és meleg vízben felolvasztjuk. A csokimázba belemártogatjuk a holdacskák csücskét, és egy rácsra helyezzük.

8. 

cukrász díszítés - csillagok

A csokoládés részeket megszórjuk cukrász díszítéssel.

9. 

A holdacskákra rajzolhatunk szemet és szájat, csokoládéba mártott ecsettel :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés