Diós holdacskák

Omlós, száraz karácsonyi sütemény.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítés - csillagok | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 125 843 | gramm kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 150 752 | gramm kcal | |
margarin | 15 130 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept
1.
dió, darált 125 gramm • finomliszt 150 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 125 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálba lisztet, diót és cukrot szórunk. Hozzáadjuk a felvágott vajat és szódabikarbónát.

2.
Kemény tésztát készítünk belőle, és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3.
A formákat élelmiszerfóliába csomagoljuk.

4.
A tésztából 2,5 cm vastag hengert gyúrunk, majd 1,5 cm hosszúra daraboljuk. Minden darabot egy formába nyomkodunk...

5.
...majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a formából kivett tésztát.

6.
10 percig 180°C fokon sütjük.

7.
főzőcsokoládé 150 gramm • margarin 15 gramm
A csokoládét feldaraboljuk, majd egy mélyebb kis lábasba rakjuk, hozzáadunk 100%-os növényi zsiradékot és meleg vízben felolvasztjuk. A csokimázba belemártogatjuk a holdacskák csücskét, és egy rácsra helyezzük.


9.
A holdacskákra rajzolhatunk szemet és szájat, csokoládéba mártott ecsettel :)

Jó étvágyat!