Sült fokhagymás csirke
Illatos ropogós csirke. Megfelelő köret a céklasaláta gyümölccsel és kukoricával, amely édes-savanyú ízével kiemeli a fokhagymás csirke ízét.
recept,recept fotó,csirke,fokhagyma,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Céklasaláta gyümölccsel és kukoricával recept | - | ||
csirke | 1200 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
olivaolaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
csirke 1200 gramm • só • piros paprika, őrölt • olivaolaj • fokhagyma 5 gerezd • víz 100 milliliter
A csirkét megmossuk, megsózzuk, megszórjuk őrült pirospaprikával, meglocsoljuk olajjal és megkenjük megtisztított, préselt fokhagymával. Tegyük a csirkét egy tepsibe, öntsük fel egy kevés vízzel, fedjük le és süssük (200-220 °) 45 percig. Ezután a csirkét megfordítjuk, ismét letakarjuk és további 15 percig sütjük.
2.
Ezután vegyük le a fedőt a csirkéről, és süssük 10-15 percig az egyik oldaláról és újabb 10-15 percig a másik oldaláról. A csirke sütés után kívül ropogós és belül omlós.
3.
Céklasaláta gyümölccsel és kukoricával recept
A csirkét szárnyass ollóval adagokra vágjuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!