szakacsreceptek.hu

Sült fokhagymás csirke

Sült fokhagymás csirke

    

Illatos ropogós csirke. Megfelelő köret a céklasaláta gyümölccsel és kukoricával, amely édes-savanyú ízével kiemeli a fokhagymás csirke ízét.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

csirke 1200 gramm    piros paprika, őrölt  olivaolaj  fokhagyma 5 gerezd  víz 100 milliliter

A csirkét megmossuk, megsózzuk, megszórjuk őrült pirospaprikával, meglocsoljuk olajjal és megkenjük megtisztított, préselt fokhagymával. Tegyük a csirkét egy tepsibe, öntsük fel egy kevés vízzel, fedjük le és süssük (200-220 °) 45 percig. Ezután a csirkét megfordítjuk, ismét letakarjuk és további 15 percig sütjük.

2. 

Ezután vegyük le a fedőt a csirkéről, és süssük 10-15 percig az egyik oldaláról és újabb 10-15 percig a másik oldaláról. A csirke sütés után kívül ropogós és belül omlós.

3. 

Céklasaláta gyümölccsel és kukoricával recept

A csirkét szárnyass ollóval adagokra vágjuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés