Csirke rolád darált hússal

Finom csirkehús amelyet krumplipürével melegen tálalunk. Tálalhatjuk hidegen is péksüteménnyel.
recept,recept fotó,csirke,sertés darálthús,sertés sonka,árvai szalonna,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
370 g
Adag energiatartalma
687 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1800 3420 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
sertés darálthús | 300 780 | gramm kcal | |
sertés sonka | 100 95 | gramm kcal | |
só | 3.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 2 0 | deciliter kcal | |
árvai szalonna | 100 590 | gramm kcal |
Recept
1. Csirke elkészítése
csirke 1800 gramm • só 2 teáskanál
A csirkét megmossuk, kicsontozzuk, egy nagyobb mikroten zacskóra tesszük és óvatosan kiklopfoljuk és sózzuk.

2. Töltelék készítése
répa 250 gramm • hagyma 100 gramm • fokhagyma 5 gerezd • sertés darálthús 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A répát megpucoljuk és vastagra reszeljük. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük. Az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk. Sót és borsot adunk hozzá, és az egészet jól összekeverjük.


4.
A sonkára egyenletesen rákenjük a tölteléket.

5.
A mikroten zacskó segítségével betekerjük. Megfogjuk a zacskó szélét és áthajtjuk.

6.
A zacskót kitekerjük és így folytatva betekerjük rolád formára.

7. Cérnával való bekötés
árvai szalonna 100 gramm
A rolád tejére szalonna csíkokat rakunk, és egy konyha cérna segítségével a roládot megkötjük.

8.
só ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • olivaolaj 3 evőkanál • víz 2 deciliter
A roládot áthelyezzük a tepsibe, megsózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. Megcsepegtetjük olajjal és felöntjük egy kis vízzel. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük.

9.
50 perc után kitakarjuk és meglocsoljuk a levével és további 10 percig besütjük. A cérnát csak akkor távolítjuk el, amikor már egy kissé kihűlt a rolád, majd egy konyhalapon felszeleteljük.

Jó étvágyat!