szakacsreceptek.hu

Csirke rolád darált hússal

Finom csirkehús amelyet krumplipürével melegen tálalunk. Tálalhatjuk hidegen is péksüteménnyel.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csirke1800gramm
Darálthús300gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma5gerezd
Hagyma100gramm
Olivaolaj3evőkanál
Oravai szalonna100gramm
Piros paprika, őrölt1teáskanál
Répa250gramm
Sertés sonka100gramm
3.5teáskanál
Víz2deciliter

1. Csirke elkészítése

csirke 1800 g   2 TK

A csirkét megmossuk, kicsontozzuk, egy nagyobb mikroten zacskóra tesszük és óvatosan kiklopfoljuk és sózzuk.

Csirke elkészítése

2. Töltelék készítése

répa 250 g  hagyma 100 g  fokhagyma 5 gerezd  darálthús 300 g   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A répát megpucoljuk és vastagra reszeljük. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A foghagymát megpucoljuk és préseljük. Az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk. Sót és borsot adunk hozzá, és az egészet jól összekeverjük.

Töltelék készítése

3. Töltés

sertés sonka 100 g

A csirke szeletre sonkát vagy füstölt hús szeleteket rakunk.

Töltés

4. 

A sonkára egyenletesen rákenjük a tölteléket.

5. 

A mikroten zacskó segítségével betekerjük. Megfogjuk a zacskó szélét és áthajtjuk.

6. 

A zacskót kitekerjük és így folytatva betekerjük rolád formára.

7. Cérnával való bekötés

oravai szalonna 100 g

A rolád tejére szalonna csíkokat rakunk, és egy konyha cérna segítségével a roládot megkötjük.

Cérnával való bekötés

8. 

 ½ TK  piros paprika, őrölt 1 TK  olivaolaj 3 EK  víz 2 dl

A roládot áthelyezzük a tepsibe, megsózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. Megcsepegtetjük olajjal és felöntjük egy kis vízzel. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük.

9. 

50 perc után kitakarjuk és meglocsoljuk a levével és további 10 percig besütjük. A cérnát csak akkor távolítjuk el, amikor már egy kissé kihűlt a rolád, majd egy konyhalapon felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés