Mézes-gyömbéres csirke körtén

Finom sült csirke, lágy édes-csípős mártással. Rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,méz ,körte,csirke,gyömbérgyökér,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
563 g
Adag energiatartalma
867 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1.5 2850 | kilogramm kcal | |
gyömbérgyökér | 30 9 | gramm kcal | |
körte | 500 330 | gramm kcal | |
méz | 30 99 | gramm kcal | |
olivaolaj | 20 176 | milliliter kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal | |
őrölt gyömbér | 1 5 | teáskanál kcal |
Recept
1.
méz 30 gramm • olivaolaj 20 milliliter • só 1 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál
A mézet, olajjal, sóval és gyömbérrel összekeverjük.


3.
csirke 1.5 kilogramm • só 1 teáskanál
A csirkét megmossuk és belülről besózzuk. Sütőedénybe helyezzük és az egész csirkét alaposan megkenjük a mézes páccal. A csirke belsejébe beletesszük a körték egy részét a többit pedig szétrakjuk a csirke körül.

4.
gyömbérgyökér 30 gramm
A csirke tetejére friss gyömbér szeleteket helyezzünk el. Előmelegített sütőben, letakarva fél órán keresztül sütjük.


6.
Megfordítjuk a csirkét, újra letakarjuk és még egy fél órán keresztül sütjük.

7.
Kitakarjuk és 15 percig még a sütőben hagyjuk, azon az oldalon amelyiken meg volt fordítva. Ezután megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk ropogósra sülni.

8.
Kivesszük a csirkét a sütőből. Kiszedjük a belsejéből a körtéket és együtt a gyömbérrel és a sütőlével egy serpenyőbe rakjuk.

9.
Az egészet, sima mártásra, turmixoljuk ki egy botmixer segítségével

10.
A csirkét szeleteljük fel és tálaláskor öntsük le a mártással az egyes porciókat.

Jó étvágyat!