szakacsreceptek.hu

Mézes-gyömbéres csirke körtén

Mézes-gyömbéres csirke körtén

    

Finom sült csirke, lágy édes-csípős mártással. Rizzsel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

csirke1.5kilogramm
gyömbérgyökér30gramm
körte500gramm
méz 30gramm
olivaolaj20milliliter
2teáskanál
víz150milliliter
őrölt gyömbér1teáskanál

1. 

méz  30 gramm  olivaolaj 20 milliliter   1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál

A mézet, olajjal, sóval és gyömbérrel összekeverjük.

2. 

körte 500 gramm

A körtéket meghámozzuk és negyedekre vágjuk.

3. 

csirke 1.5 kilogramm   1 teáskanál

A csirkét megmossuk és belülről besózzuk. Sütőedénybe helyezzük és az egész csirkét alaposan megkenjük a mézes páccal. A csirke belsejébe beletesszük a körték egy részét a többit pedig szétrakjuk a csirke körül.

4. 

gyömbérgyökér 30 gramm

A csirke tetejére friss gyömbér szeleteket helyezzünk el. Előmelegített sütőben, letakarva fél órán keresztül sütjük.

5. 

víz 150 milliliter

Fél óra elteltével kitakarjuk és felöntjük meleg vízzel.

6. 

Megfordítjuk a csirkét, újra letakarjuk és még egy fél órán keresztül sütjük.

7. 

Kitakarjuk és 15 percig még a sütőben hagyjuk, azon az oldalon amelyiken meg volt fordítva. Ezután megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk ropogósra sülni.

8. 

Kivesszük a csirkét a sütőből. Kiszedjük a belsejéből a körtéket és együtt a gyömbérrel és a sütőlével egy serpenyőbe rakjuk.

9. 

Az egészet, sima mártásra, turmixoljuk ki egy botmixer segítségével

10. 

A csirkét szeleteljük fel és tálaláskor öntsük le a mártással az egyes porciókat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés